Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piosenia lui Mazare - linistea de dinaintea furtunii?!

ro

07 Apr, 2010 22:58 1851 Marime text
corina_samoila_1.jpgIeri dimineaţă, mi-a atras atenţia, pe prima pagină a site-ului ediţiei locale a unui cotidian central, o siluetă silfidă, ascunsă după borurile largi ale unei pălării negre.

Mi-am adus aminte imediat de „Titanic vals"-ul lui Muşatescu şi de cearta familiei pentru pălăria lui Spirache:

„Dacia: De trei luni de zile îi spun să-şi ia o pălărie nouă... şi nu vrea. Cap gros.

Traian: E bună pentru iarnă, tată... s-o dai la-mblănit.

Miza: Zău, tată, ai putea să-ţi iei o pălărie ca lumea... Gândeşte-te şi la noi! Suntem fete mari! Ce zice lumea când te vede cu treanţa aia în cap?...

Spirache: O pălărie nouă costă două-trei sute de lei...

Chiriachiţa (care aprinde o ţigară): Lasă-te de tutun şi fă economie...

Spirache: Dacă vă e ruşine cu mine... o să umblu cu capul gol... Tot e cald afară...

Chiriachiţa: Ai şi mutră să faci pe englezul...". Apoi, când într-un bun sfârşit bietul om şi-a luat pălărie nouă, n-a fost bine, iar Chiriachiţa, soacra de coşmar i-a reproşat că este pălărie „de crai", nu de om însurat.

Aşa şi cu Mazăre al nostru. Că doar v-aţi dat seama că despre el este vorba, despre primarul-vedetă-dansator-fante-martir al luptei anti-băsesciene. S-a decis el, micuţu', să mai stea şi p-acasă. Şi s-a dus să asiste la procesiunea religioasă de pe plaja Modern, înfăşurat într-un palton negru, şi după cum vă spuneam, cu pălăria „de crai" pe cap (e adevărat, nu era de aceeaşi culoare cu cea a lui Spirache). Şi, pios, Radu al lui Mazăre, a luat lumină şi într-o linişte deplină a plecat înspre casa pe care o are închiriată pe malul lacului Siutghiol. Sau poate înspre vreun club, aşa cum ne-a obişnuit. Oricum, nu asta contează. Contează acum lipsa de reacţie a primarului care, fără a mai ieşi pe vreo scenă, fără a mai dansa sau a mai face alte giumbuşlucuri demne de circul pe care ni-l oferă politica autohtonă, nu mai zice cine ştie ce. Tace mâlc. Şi asta mai ales de când fratele lui, Alexandru, alintat Sandu, a dat nas în nas cu senatorul Cătălin Voicu şi a fost băgat în scandalul stenogramelor. Şi doar îl cunoaştem prea bine pe vulcanicul primar al Constanţei, care, pe lângă faptul că s-a autoproclamat „particular", a şi răcnit în microfoanele televiziunilor de prea multe ori că el dacă are ceva de spus, va spune cu siguranţă. Acum de ce nu zice nimic?! Să fie starea de linişte dată de Învierea Mântuitorului sau doar teama că orice ar spune va fi folosit împotriva sa?! L-a lovit pioşenia pe Mazăre?! Sau poate că este doar liniştea de dinaintea furtunii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii