Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii îşi schimbă părul, dar năravul ba

ro

12 Oct, 2013 00:00 1536 Marime text
Aceiaşi senatori şi deputaţi, care promiteau în campania din iarna anului 2012, un trai mai bun românilor, prin creşterea veniturilor şi prin reduceri de taxe, au început mandatul cu majorarea propriilor salarii. Dar nu s-au oprit aici. Mai nou, îşi deschid o farmacie. Iar pretenţiile lor sunt nenumărate, poate mai bogat numeric decât cele ale electorilor, care aşteaptă mult şi bine să vadă puse în practică solicitările lor. Parlamentarii, în schimb, au nevoie de numai câteva zile pentru a-şi transforma cerinţele în realitate.

Chestiunile aceasta, cu majorarea indemnizaţiilor parlamentare, cu farmacia parlamentară, poate nu deranjau, dacă cetăţenii aveau parte de traiul bun promis. Dar în condiţiile în care cu salarii majorate s-au ales tot parlamentarii, iar, acum, tot ei au parte şi de medicamente reduse, nu credem că electoratul mai are motive să-i aplaude ca în timpul campaniilor electorale.

Nu ştim cât de bolnavi sunt parlamentarii noştri, căci în campania electorală, când se aflau în goana după voturi, erau tare sprinteni. Mai degrabă, pare că Parlamentul a dat în boala afacerilor. În memorandumul intern se arată că farmacia parlamentară poate asigura medicamentele de maximă urgenţă, cu o reducere de 10-20% faţă de preţul pieţei. De asemenea, orice medicament, inclusiv cele pe baza de reţetă, poate fi adus în 2-4 ore. Reducerile de 10-20%, invocate în memorandum, cine le va suporta? Parlamentul, din banii noştri, ai contribuabililor?! Şi ne întrebăm, în acelaşi timp, oare parlamentarii nu se vor simţi jigniţi că li se solicită bani pe medicamente şi, în final, vor pretinde gratuitatea lor? Un episod similar a avut loc, zilele trecute, când s-a trecut de la un drum pe săptămână cu avionul şi, acela numai din colegiul lor la Bucureşti şi retur, la călătorii limitate în colegiu, dar nelimitate în restul ţării!

Revenind la medicamente, desigur, o eventuală gratuitate va fi asigurată din banii cetăţenilor, din banii celor care i-au trimis în Parlament ca să le reprezinte interesele. Şi uite aşa, vor uita de interesele electoratului şi îşi vor aminti de interesele afaceriştilor. Este interesant de aflat cui o să aparţină farmacia? În speţă, cine va fi fericitul beneficiar la uşa căruia parcă îi şi vedem buluc pe parlamentarii, dornici de tratament special cu preţ redus sau în regim de gratuitate?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii