Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:41 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Părintele, linşat mediatic Ministerul Muncii îşi pune poalele în cap că mămicile secătuiesc bugetul ţării!

ro

08 Sep, 2016 00:00 2812 Marime text
Nici bine nu a apucat să intre în vigoare legea indemnizaţiilor mărite, că Ministerul Muncii îşi pune deja poalele în cap că mămicile secătuiesc bugetul ţării! „Crucificăm“ şi linşăm mediatic un părinte care are dreptul la o indemnizaţie mai mare decât media, îi suspendăm drepturile pentru cercetări, dar nu îi mai vede nimeni pe parlamentari când se trezesc din somn doar pentru a-şi vota cu cinci mâini pensiile speciale.

Pe ei nu îi mai vede nimeni

Lor nu le mai suspendă nimeni drepturile şi privilegiile, de ei nu se mai miră nimeni că îşi angajează rudele la cabinetele parlamentare, că îşi decorează secretarele, că îşi dau doctorate de la unii la alţii şi aşa mai departe. Pe ei nu îi mai vede nimeni că se plimbă, trăiesc, respiră şi căpuşează bugetul secătuit al ţării, ci buba şi afurisenia să fie toate pe mămicile născătoare de copii ori pe tăticii care îndrăznesc să stea cu cei mici acasă. Pe bune, mie fix aşa îmi pare situaţia. Și voi explica în continuare şi de ce.
 
La data de 1 iulie, a intrat în vigoare legea prin care cuantumul minim al indemnizaţiei acordate pentru creşterea copilului a crescut la 1.063 de lei, iar limita maximă era eliminată. Toată lumea s-a bucurat, toate bune şi frumoase, am lăudat toţi Guvernul, preşedintele, că a promulgat legea, în sfârşit, lucrurile încep să intre şi la noi în normal şi nu le dăm salarii şi pensii mărite numai politicienilor care dorm în Parlament, ci susţinem şi părinţii.

Ministerul cere dezbateri publice 

Acum vreo trei zile însă, Ministerul Muncii a aruncat „bomba“: „În acest moment, după numai o lună de aplicare a măsurii adoptate în prima parte a anului de către Parlament, se înregistrează deja un dezechilibru în distribuirea echitabilă a resurselor bugetare alocate pentru plata ICC (n.r. indemnizaţia pentru creşterea copilului), iar această situaţie trebuie dezbătută public în următoarea perioadă“, zice ministerul.

Cine primeşte, de fapt, bani pe ochi frumoşi 

Poftim?! Nu, pe bune?! Dar pensiile speciale şi sporurile şi privilegiile politicienilor nu dezechilibrează bugetul? Nu ar trebui şi ele dezbătute public? Serios acum. Plus că, ţineţi minte, părintele crucificat şi dat ca exemplu că are dreptul la o indemnizaţie ce ar ajunge la 35.000 de euro pe lună a cotizat la stat şi a plătit impozitele proporţionale pentru o sumă cu 15% mai mare decât atât. Adică, să ne înţelegem! Omul primeşte acum 35.000 de euro, după cum se lamentează ministerul, deşi el, timp de cel puţin un an înainte, a plătit impozite, taxe, CAS, CASS şi tot ce mai plătim la stat pentru circa 42.000 de euro, aşa că faceţi şi dumneavoastră calculul şi vedeţi dacă e echitabil sau nu. Omul acela nu primeşte bani pe ochi frumoşi, primeşte din cât a cotizat. Ceea ce nu putem spune despre pensiile speciale ale parlamentarilor, de pildă, nu? Aşadar, e drept şi echitabil să îi suspendăm omului indemnizaţia şi să aplaudăm privilegiile parlamentarilor?!

Care e „the big picture“? 

Din punctul meu de vedere, Ministerul Muncii încearcă o abordare nouă a principiului „dezbină şi cucereşte“, în prag de alegeri: dezbină-i pe fraierii din popor şi cucereşte-i, că ei şi-aşa sunt prea proşti să vadă „the big picture“ - şi anume că marele câştig din zarva noastră le revine tot lor, politicienilor!

Ti-a placut articolul?

Comentarii