Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ofertă de Crăciun pentru Mazăre licurici şi stele verzi

ro

07 Dec, 2010 00:00 1627 Marime text
corina_samoila_1.jpgDupă ce săptămâna trecută l-am auzit pe primarul Radu Mazăre lamentându-se că anul acesta, de Crăciun, oraşul va fi luminat numai 30% faţă de anul trecut, am început să mă gândesc la problemă.

Păi, nu trebuie să găsească cineva o soluţie, să ne mai... luminăm şi noi puţin? Pentru că, nici nu ştiu cum să vă spun, însă primarul nostru este foarte afectat de problemă. Nu ştiu exact dacă avea vreun contract în derulare sau al cui era contractul pentru beculeţele de Crăciun sau dacă supărarea vine din alte cauze, cert este că Mazăre al nostru era cătrănit rău. Că, din cauza guvernului, a lui Băsescu, a lu tanti Nuţi sau ce alţi vinovaţi mai găseşte el de obicei, Crăciunul şi revelionul vor prinde Constanţa în beznă. Nu numai că nu mai merge şmecheria cu iluminatul stradal, însă nici beculeţe ornamentale nu vom mai avea, decât 30% faţă de anii trecuţi, adică "numai în orăşelul copiilor şi pe câteva străzi". Foarte vagă explicaţia. Însă, cel puţin ştim că dacă vrem să simţim.... feeria sărbătorilor ne putem duce în orăşelul copiilor. Acolo unde se vând băuturi alcoolice şi unde scârţâie toate cele din toate încheieturile. Acolo unde, dacă te plimbi puţin, te aştepţi să-ţi sară în faţă Chucky, păpuşa ucigaşă, după vreo dugheană. Dar, ce să zic, spiritul Crăciunului locuieşte în orăşelul copiilor. Cele câteva străzi luminate nu au fost numite, însă ne putem aştepta ca acestea să fie bulevardele mai importante. Cu toate acestea, m-am gândit să-l liniştesc puţin pe domn primar. Dacă luăm în considerare experienţa anilor trecuţi, pe strada Ion Raţiu şi în tot cartierul din jurul acestuia (vezi Piaţa Chiliei, Maramureş, Tomis 2) nu este nevoie de niciun fel de ornament festiv. Rrezidenţii din zonă (rr-ul se referă, evident, şi la etnie), au grijă să lumineze zona astfel încât nici de iluminat stradal nu mai este nevoie. Zici ca e Las Vegas acolo, nu alta. Apoi, putem prinde licurici. Atenţie! Această metodă poate fi folosită abia la anul. În primăvară/vară, pândim licuricii la lăsarea întunericului, îi prindem în borcane, îi creştem apoi într-un mediu adecvat (ca să nu avem probleme cu protecţia licuricilor) şi îi folosim de Crăciun. Atârnăm frumos borcanele licuricioase în copaci şi am rezolvat durerea. Şi, evident, mai este metoda văzutului de stele verzi, asezonate cu cai de aceeaşi culoare pe pereţi. La asta ne pricepem toţi. De ce nu ar funcţiona şi acum, de sărbători? Acestea fiind spuse... de ce mai avem nevoie de iluminat de sărbători?! Că doar primăria nu are bani, că angajaţii ei sunt săraci, lipiţi pământului, că DNA-ul îl asupreşte pe Radu Mazăre şi Băsescu este un tiran, iar Boc şi ai lui nu fac nimic aşa cum trebuie. Sau cum ar vrea Mazăre. Soluţii v-am dat, dar aş avea şi o întrebare: de ce prietenu Oprescu, cel pentru care v-aţi bucurat nespus când a câştigat primăria Capitalei, a găsi bani pentru beculeţe şi are un peisaj de vis în oraş? Îl iubeşte Băsescu?!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 07 Dec, 2010 10:17 Imi pare rau ,dar pentru ceia ce scrie in articolul de mai sus nu este devina d-l Mazare,pentru ca dansul a fost votat de populatia orasului.Principalii vinovati sunt cei nemultumiti care nu ies la vot,dar comenteaza ce rea este situatia,si lasa pe altii sa decida in locul lor.