Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O dată vede naşul Mazăre...

ro

07 May, 2011 01:14 2903 Marime text
Teodora_DUMI.jpgSă trăiască naşul! Peste două săptămâni, primarul Radu Mazăre năşeşte fără a fi cununat şi iată cum se împacă de minune politica cu religia.

Nuntă mare, de fiţe, va avea loc peste două săptămâni, în Constanţa. Mireasa este şefa de cabinet a primarul şi naşul nu putea să fie altul decât şeful acesteia. Poftim? Vă întrebaţi cum este posibil, edilul nefiind căsătorit la biserică (şi nici într-un alt fel)? Foarte simplu... se pune mâna pe un telefon, se sună ÎPS Teodosie şi se comunică faptul că Radu Mazăre vrea să năşească o pereche de funcţionari publici, alături de mama sa. Şi cum şefu-i şef şi-n... ziua nunţii, s-a făcut o dispensă scrisă pe genunchi şi i se dă voie la pupat mâna şi într-un cadru organizat. Nu este el prea dus la biserică, dar tare se mai pupă bine cu ÎPS, o mâna spală pe alta şi amândouă faţa. Îmi permit să mă hazardez şi să presupun că şi cununia civilă va fi oficiată de acelaşi the one and only Radu, iar respectiva cununie va avea loc pe malul mării, romantic, în condiţiile în care actele de stare civilă nu au voie să părăsească incinta decât în cazuri excepţionale, de pildă atunci când unul dintre miri e imobilizat la pat. Mă întreb ce vorbă din popor se aplică în cazul de faţă: cea cu naşul care testează înaintea mirelui aptitudinile finei (dereticat prin casă, gătit ciorba de perişoare, de-astea) sau naşul care vede o dată... (cred că era vorba despre botez, totuşi)? Cert este faptul că toată primăria şi lumea bună a Constanţei este în priză, iar doamnele au făcut coadă la magazinele de rochii de ocazie şi nu mai ai loc de bietele bugetare în goana după ţinute impresionante. Ar fi interesant cât va plăti naşul găina... găinile... curcile?!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • una 08 May, 2011 09:04 Ce tare e asta ! I-o trage si apoi cand asta si-a gasit un fraier sa o ia de tot, nu o data - de doua ori ca primarul, Pastaie o cununa! Oare la intalnirile nasu-finu povestesc cu care facea si ce facea fina mai bine ????
  • europeanu 07 May, 2011 10:02 pai cum sa nu-si dea dispensa unul altuia.Hotii si spagarii se inteleg de minune.Mai ales cand justitia la fel de corupta doarme somnul de veci.