Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miro, cui laşi Primăria?

ro

24 May, 2011 20:35 2667 Marime text

anamaria-funda.jpgÎntrebare de 100 de puncte. Doamnelor, domnilor, cine îl va contracandida pe Mazăre la Primăria municipiului Constanţa la anu'? Îmi permit să încerc un răspuns, în cele ce urmează.

Priviţi pe cine a trăsnit reforma statului atât de dorită de Băsescu... chiar pe cei care trebuiau, teoretic, să o aplice. Una bucată fost şef de partid la guvernare plus încă una bucata ministru secretar de stat... Telenovela sărită din tiparele lui Năstase ar putea continua cu presupusa schismă dintre cei doi atât de mediatizată în presa locală, dar şi pe la colţurile partidului, continuată în cafenele şi berării. Fraţilor, am trăit s-o vedem şi p'asta. Iniţial fraţi de cruce, Banias şi Mironescu au confirmat zicala românească „Prietenul la nevoie se cunoaşte". Aşa s-a făcut că senatorul nostru drag a mărturisit în faţa sediului DNA că are încă sentimente pentru Miro, cel care „i-a fost prieten" la bine şi, momentan, şi la rău.

Nu o să mă pronunţ astăzi în legătură cu acuzele ce li se aduc celor doi şi tovarăşilor lor de dosar. Am să-i las pe cei mai pertinenţi să o facă. Mă aştept, aşa cum spunea şi domnul senator Banias deunăzi într-o emisiune televizată, ca organele de control să-şi facă datoria. Am avut circul... acum aştept şi pâinea... Ceea ce cred că este relevant pentru constănţeni, lăsând la o parte spiritul justiţiar şi frustrările legate de inechităţile economice din România, este alternativa pe care ne-o oferă (sau nu?!) opoziţia locală. Nu mai departe de acum 10 zile, pe holurile Palatului Parlamentului, în gaşca pedeliştilor constănţeni, circula un zvon: dacă iese Boc, vine Miro şi face legea la Constanţa! Uşor naivi, din punctul meu de vedere, democrat-liberalii sperau într-o minune venită de la un om tânăr, bine văzut la Bucureşti, care avea să apară pe un cal alb de pe autostradă, să facă la alegerile locale ce n-a putut la parlamentare în colegiul 7.

O analiză de bun simţ ne determină, astăzi, să ne întrebăm o serie de aspecte. În virtutea evenimentelor demarate luni cu surle şi trâmbiţe de DNA, până şi simpla nominalizare, pe la colţuri, a lui Laurenţiu Mironescu pentru funcţia de primar e ruşinoasă. Dragi pedelişti, la Constanţa vă bateţi cu Mazăre. Nu trebuie să fii academician să-ţi dai seama că vulnerabilitatea sa cea mai mare stă în acuzaţiile de corupţie ce planează asupra numelui său. Cum îl puteţi bate? În mod cert, cu un om credibil, curat ca background politic şi fără imixtiuni în astfel de urmăriri penale. Filiala PDL de la Constanţa a primit încă o palmă când unii dintre dumneavoastră au lansat zvonul în târg că îl aduc pe Miro să se bată cu Mazăre în 2012. Asta, fără să mai pun la socoteală că şi colegul de dosar, senatorul Mircea Banias, s-a lăudat vreme de un an şi jumătate că o să candideze la Primărie. Astea sunt ofertele voastre pentru 2012? Am să spun ca englezul: "Thanks, but no thanks!" Cu toate astea, cine îl va succeda pe Banias? Miro, cui laşi Primăria?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Il avem pe Chiru, el il va bate pe Mazare 25 May, 2011 00:18 CHIRU SE VA BATE CU MAZARE SI TINETI CONT S-AR PUTEA SA VEDETI NISTE SURPRIZE LA CARE NU VA ASTEPTATI. Chiru va fi primarul Constantei in 2012!!