Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare - salvatorul, Babus - asupritorul

ro

27 May, 2009 02:31 1979 Marime text
emilian_editorial.jpgZiua de luni a fost marcată de intervenţia în forţă a lui Radu Mazăre pentru a-i salva pe bieţii locuitori ai blocurilor ANL. Adică, pe cei care plătesc, o dată cu intrarea în vigoare a „legii ungurului Borbely", după cum o denumeşte primarul Constanţei, o chirie egală, sau aproape egală, cu cea de pe piaţa de profil. 

Deci, salvatorul Radu, Mazăre de data asta, nu a putut suporta să îşi bată joc celălalt Radu - Babuş, completăm noi - de cei care îl votează. De cetăţenii de rând ai Constanţei. Şi ce credeţi că făcut Mazăre? A ieşit în conferinţă de presă şi a tunat să se audă peste tot: „Îi rad. Şi pe unul şi pe altul". Adică, pe directorul RAEDPP Constanţa, Radu Babuş, şi pe Mădălina Moţăţăianu, directorul Direcţiei Administrare Imobile din cadrul aceleiaşi instituţii. De ce? Păi, uite că ei au mărit chiriile la locuinţele de tip ANL, fără ca, în prealabil, să-l înştiinţeze pe primar.

Şi o dată ce a auzit Mazăre de cele ce s-au pus la cale împotriva supuşilor săi alegători, s-a făcut foc şi pară. Şi a chemat presa să i se confeseze. Şi nu numai atât. L-a chemat şi pe cel care i-a supărat pe alegători. Pe Babuş. Pe care l-a muştruluit de i-au mers fulgii că i-a pus pe chiriaşi să plătească aproape şapte sute de lei pe lună. 

Că nu a ştiut să gestioneze situaţia. Că nu l-a informat pe el, primarul, că oamenii sunt jefuiţi prin marea chirie pe care trebuie să o achite şi nu ar trebui. Şi l-a făcut pe Babuş cu ou şi oţet. Mai-mai să-l facă trădător de ţară. Şi iredentist. Cum că s-ar fi dat cu ungurii, împotriva naţiunii române.

„Îi rad şi pe unul şi pe altul. Nu m-am gândit încă la sancţiuni. Nu este atât de grav, să îi dau afară, dar ar fi trebuit să se gândească la cetăţeni. Greşeala lor a fost că nu m-au anunţat pe mine, ca să găsesc o soluţie peste capul lui, chiar dacă a respectat legea. S-a comportat doar la nivelul lui de competenţă, atât", a mai explicat Mazăre presei, să înţeleagă alegătorii valoarea lui. De parcă la RAEDPP se răsturnase căruţa cu proşti, şi nimeni nu ştia ce să facă dacă nu intervenea Mazăre. Numai că în jocul lui Mazăre a intrat chiar împricinatul Radu Babuş. Şi a explicat clar: „Eu doar m-am conformat articolului de lege care făcea referire la impozitul aplicat locuinţelor, dar nu am luat în considerare că el poate lua o altă hotărâre". Şi aici dă ceva de înţeles Babuş. Şi tot el spune, de data asta mai clar: „Mă voi conforma dispoziţiilor pe care le primesc de la dânsul, pentru că el este şeful meu". Adică, putem să înţelegem că a fost o sarcină. O obligaţie. Şi că nu are cum să i se opună. Oricum, jocul lui Mazăre este interesant în cazul acesta. Rămâne de văzut care dintre cei doi a avut dreptate. Şi cum se va finaliza situaţia. Dar şi cine va plăti, din propriul buzunar, chiria majorată: aneliştii, Mazăre sau Babuş?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonimul27 27 May, 2009 10:33 Doamne fereste, sa li se mareasca chiria. Pai la cate interventii s-au facut, la cata spaga s-a dat ca sa prinzi un apartament la ANL, acum sa platesti si o chirie normala pentru restul chiriasilor (exclus ANL). Plus ca printre chiriasi sunt si multi apropiati...Lasa ca le platim noi restul populatiei chiria lor, prin contributii.