Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marş din USL!

ro

11 May, 2011 01:28 2167 Marime text

anamaria-funda.jpgSenzaţional! Viitorul primar liberal de Mangalia e pe făraşul USL-ului... Medicul Viorel Oleniuc s-a răsculat, a comentat şi a deranjat! Răsplata pentru anii petrecuţi în slujba partidului, pentru scorul bun de la alegerile din 2008 a venit rapid. Deh... aşa e politica, vor spune unii! Nu şi politica mea - adaug eu!

Odată cu sosirea verii, se apropie şi curăţenia de sezon pe litoralul românesc. Liberalii constănţeni şi-au însuşit, anul acesta, practicile hotelierilor şi ale agenţilor economici. Şi-au lustruit vitrinele pentru o imagine cât mai curată a partidului, au râvnit la un nou cămin renovat şi au trecut la marea debarasare. Care a fost punctul de start? Sudul litoralului... Mangalia, cea furată de paragină, un fel de Cenuşăreasă a Constanţei, dar destul de vizibilă pentru a se trage un semnal de alarmă. Zis şi făcut! După ce au măturat, pe făraşul liberal apare prima victimă colaterală a USL-ului: Viorel Oleniuc. Revoluţionarul de astăzi este „prietenul" din 2008 căruia Claudiu Tusac îi datorează mandatul de primar. Dar odată cu trecerea anilor se atrofiază şi memoria politicienilor, iar 3 ani sunt mai mult decât suficienţi în conştiinţa celor români. Dacă „uitarea" lui Tusac nu ne surprinde... se constituie într-o surpriză preşedintele destinelor liberale, Gheorghe Dragomir, cel care se lăuda, mai ieri, cu un sondaj care-l dădea pe Viorel Oleniuc viitorul primar al municipiului Mangalia. Omul care apărea ca un potenţial nucleu dur al liberalilor a devenit, peste noapte, persona non grata. Pentru că nu respectă protocolul, pentru că nu înţelege că interesul naţional e mai presus de orgoliile personale şi pentru că Băsescu e Răul... ar suna argumentul conducerii alianţei ad-hoc. Ceea ce nu au luat în calcul nici Crin, nici Nicuşor şi, mai mult, nea Puiu, este că Viorel Oleniuc trăieşte în Mangalia şi, mai apoi, în România. În sudul litoralului, unde numărul turiştilor este întrecut de cel al câinilor vagabonzi, unde staţiunile lipsite de iluminat public, pline de buruieni, te duc cu gândul la un Dracula Park - acolo locuieşte Viorel Oleniuc, liberal care ştie că, înainte să îl ajute Boc, trebuie să se implice Tusac.

Asistăm, aşadar, la prima pierdere colaterală a Uniunii Social Liberale de la Constanţa. Coincidenţă sau nu, vine din PNL şi nu din PSD. Tot un hazard să fie şi şutul în fund pe care-l primeşte Viorel Oleniuc după ce potenţialul său de creştere în ochii electoratului îl stabilea net peste primarul en-titre Tusac? La urma urmei, cum se vor stabili candidaturile în USL? Vor fi excluşi liberalii ca să fie scoşi în faţă pesediştii? Nu în ultimul rând , cine urmează? Hânsă de la Cernavodă? Victor Manea de la Constanţa, cel care, urmând linia protocolului, ar trebui să se apuce de lipit afişe măzăriste? După Olga Zeicu şi Florin Chelaru, cui i se va mai spune marş din partid?

Gunoiul de sub preşul liberalilor începe să se rotunjească... Împachetat cu tot soiul de conferinţe somptuoase despre Ziua Regelui, idei de dreapta şi profi de înaltă ţinută... urmaşii lui Brătianu ar trebui să renunţe să mai ţină capul plecat atât la Bărăganu, Mangalia, Huşi, cât şi la Constanţa!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii