Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hai la trântă-n PDL!

ro

23 Feb, 2011 01:28 2315 Marime text

anamaria-funda.jpgRadiografie. Cum stau pedeliştii noştri constănţeni înaintea votului final din 12 martie? Începem cu influenţele externe, de la greii partidului, cei care taie şi spânzură în PDL-ul de la malul mării. Avem una bucată aspirant care se recomandă a fi sprijinit de însuşi preşedintele ţării, Traian Băsescu. Fostul coleg, Paul Brânză, se recomandă a fi fost sfătuit de şeful statului să candideze. În condiţiile în care liderul de la Cotroceni şi-a cam pierdut funcţiile de control absolut asupra partidului (vezi zbaterile la nivel central), argumentul lui Brânză lasă loc de interpretare. În paralel, există dorinţa arzătoare a actualului lider al partidului, Mircea Banias, de a rămâne în fruntea organizaţiei de la Constanţa. Sprijinul doamnei ministru Elena Udrea a gravitat, timp de câteva luni bune, în jurul conducerii en-titre de la malul mării. Însă, vocile cârcotaşe din partid ne-au şoptit că senatorul PDL de la Constanţa s-ar fi „apropiat", în ultima vreme, de gaşca revoluţionară condusă de Vasile Blaga, căreia i-ar fi jurat credinţă în cazul în care ar rămâne la timona bărcii de la malul mării. O zicală din popor zice aşa: „Când doi se bat, al treilea câştigă". Sigur, peisajul s-ar putea regăsi şi pe plaiul nostru mioritic, însă, până de curând, în lupta pentru PDL Constanţa nu exista „o a treia alternativă". Cu capetele sparte de atâtea lovituri, cu gura însângerândă, taberele conduse de Mircea Banias şi de Maria Stavrositu s-au epuizat pe parcursul unui an întreg de luptă unu la unu, fără să bănuiască ce va urma. Gigi Chiru a strâns în jurul său ceva primari nemulţumiţi de Mircea Banias, alţi câţiva membri de BPJ rătăciţi prin sediul organizaţiei Municipale şi... şi-a anunţat candidatura. Dacă până de curând, glasurile „păsărelelor" din partid speculau (fără fundament) că Gigi Chiru va atenta la mult- râvnita filială municipală a Mariei Stavrositu, iată că vine lovitura de graţie. O a treia variantă se conturează din ce în ce mai accentuat sub ochii disperaţi ai celor doi parlamentari. Sigur, tot pe la colţuri, se discută despre susţinerea de care se bucură noua echipă în ochii Elenei Udrea. Numai că optimismul şi jovialitatea doamnei ministru le-a dat încredere, pe rând, lui Mircea Banias, Mariei Stavrositu şi aşa mai departe, astfel încât nu există garanţii. În condiţiile în care lupta în PDL Constanţa s-ar da „pe bune", fără imixtiuni de la centru, cine ar fi cel mai avantajat?
Încerc un prognostic. Gigi Chiru a dat o lovitură de graţie, însă întrebarea este cine va da KO-ul? Cine va da şah mat, dacă e să utilizăm limbajul jocului minţii, atât de vehiculat în ultima vreme? Lupta pe delegaţi, controlul pe secţiile de votare şi monopolul pe colegii are o regină: Florian Constantin, cel care deţine controlul pe organizaţia municipală, cea care cântăreşte cel mai greu în ecuaţie. Actualul preşedinte interimar de la municipiu a sărit din tabăra deputatului Maria Stavrositu şi şi-a scos asul din mânecă în favoarea lui Mircea Banias. Nu mai târziu de acum trei zile, l-am văzut în compania lui Gigi Chiru. Ştiţi că la alegerile din PSD, cel din urmă anunţat (Victor Ponta) a fost şi cel mai câştigat? Să fie la fel şi la Constanţa!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pt triplu 23 Feb, 2011 22:53 cine esti tu sa-ti dai cu parerea ??? Eu fac parte din organizatie si cu totii il sustinem pe GIGI CHIRU .E un om cu coloana vertebrala, serios care stie ceea ce face,si cand trebuie facut.Organizatia PDL EFORIE avea 10 oameni cand a venit CHIRU ,tot ce s-a schimbat de atunci este datorita muncii lui si a faptului ca stie sa fie lider. Daca ai ceva sa spui spune-o in gura mare l-a sedinte nu pe la colturi semnat cu triplu.Succes d-le CHIRU
  • pt triplu 23 Feb, 2011 22:43 Cine esti tu mai anonimule sa-ti dai cu parerea despre eforie ??? De ce vorbesti tu in numele altora ,cine ti-a dat dreptul ??? Eu fac parte din organizatie si toti il sustinem pe GIGI CHIRU .E normal si corect ,este o organizatie pe care el a sudat-o ,el a format-o si i-a apropiat pe oameni,pe banii lui si pe munca lui.Cand a vanit CHIRU in PDL erau 10 oameni,asa ca nu mai vorbiti voi toti nepriceputii...
  • triplu 23 Feb, 2011 16:06 In viata nu e in totdeauna numai ca in zicale.Iar o alta zicala spune ca in tigan sa nu ai incredere nici pina la primul colt.Faptul ca Chiru nu a facut decit sa astepte anumite momente de cotitura,nu il face un mare strateg cu un mare program politic asa cum ii place sa spuna,ci doar arata ca este un om care nu face decit sa profite.Eforia este oricum dezamagita.Si nu asa ar fi fost normal.