Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Eşti din Constanţa dacă...

ro

14 May, 2015 00:00 2197 Marime text

Mândria locală, simţul umorului şi spiritul ridicat de observaţie au făcut echipă pe Facebook. Ce a ieşit? Un grup intitulat „Eşti din Constanţa dacă...“, care, în prezent, are peste 10.000 de înscrişi. Membrii grupului, înfiinţat de Dana Buda, oferă aproape zilnic, cu umor, exemple despre cum poţi să te identifici drept constănţean.
 
Aşadar, eşti din Constanţa dacă... „zici Constangeles în loc de Constanţa“. Toţi îţi spun „Mamă, ce mişto! Mergi mereu la plajă!“, când tu, de fapt, „nu te duci aşa de des la mare cum cred cei din alte oraşe“. Iar atunci când reuşeşti, într-un final, să te duci la mare, „faci plajă la Modern, pentru că în Mamaia e prea aglomerat“.
 
Eşti din Constanţa dacă... auzi replica „abia aştept să vină vara, să muncesc“. Dar nici asta nu se întâmplă, deoarece trebuie să joci rolul de gazdă pentru rudele tale, care, bineînţeles, „vin în vizită doar pe timp de vară“. Se pare că totul în Constanţa are legătură cu sezonul estival. „Vara vezi prin City, Maritimo, Carrefour, Satul de Vacanţă turişti în slip“, este o altă nemulţumire exprimată pe grup.
 
Eşti din Constanţa dacă... „eşti în rivalitate cu un bucureştean“, te delectezi cu „şaorma şi kebab de cinci ori pe săptămână“, „atunci când te duci la Gară, auzi numai «Ţigări, ţigări avem!»“ şi „îl ştii pe taximetristul-cowboy cu multe abţibilduri pe maşină“. De asemenea, eşti din Constanţa dacă „părinţii tăi încă folosesc numele vechi de străzi: Lenin pentru bulevardul Mamaia, Republicii pentru bulevardul Ferdinand şi Filimon Sârbu pentru bulevardul I.C. Brătianu, deşi numele lor au fost schimbate de mai bine de 20 de ani!“.
 
În timp ce unii constănţeni scriu cu ironie despre ce înseamnă să trăieşti la malul mării, alţii au profitat de acest grup pentru a-şi exprima nemulţumirile. Deşi unele dintre afirmaţii nu sunt general valabile, membrii au cu siguranţă un punct în comun: toţi iubesc Constanţa, unii mai amar, mai nehotărât, însă alţii cu tot sufletul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii