Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:51 22 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ONG Mare Nostrum Eveniment pe faleza Cazinoului din Constanța. Plaje mai curate, în cadrul campaniei „Leul și Deșeul“

ro

29 May, 2021 17:20 1000 Marime text

 
  • Săptămâna Verde. Eveniment organizat de ONG Mare Nostrum la data de 4 iunie, pe faleza  Cazinoului din Constanța.

Nu ești convins dacă să vii sau nu la Green Week (Săptămâna Verde)?
ONG Mare Nostrum îți dă mai multe motive!

Vei vedea și vei interacționa cu panourile vorbitoare, realizate și purtate de voluntarii ONG Mare Nostrum.
Panourile îți vor oferi, ca prin magie, informații despre deșeurile marine . Prin viu grai, chiar.
Vei putea să afli cât de periculoase sunt și pentru tine plasele abandonate, într-o expoziție inedită, cu plase care au fost pescuite din Marea Neagră.
De pe plajă, mai exact. Și, atenție, plasele vor avea și ele un mesaj pentru tine!

Vei putea să te implici în acținea pentru plaje curate, donând în cadrul campaniei Leul și Deșeul.

Aceasta este o campanie de fundraising , demarată de ONG Mare Nostrum, care intenționează să mobilizeze toate persoanele fizice și juridice cărora le pasă de mediul înconjurător.

Prin această campanie, pentru fiecare leu donat, ONG Mare Nostrum va elimina un deșeu de pe plajă, în campanii de igienizare efectuate pe porțiunile de plajă de pe litoralul românesc.

Mecanismul de implementare al campaniei este foarte simplu: Pentru fiecare leu donat, ONG Mare Nostrum va elimina un deșeu de pe porțiunile de plajă.

Noi oricum făceam acest lucru singuri, din resursele proprii, odată cu fiecare monitorizare de plajă pe care o efectuăm. Credem cu tărie însă că orice proces de responsabilizare începe cu o implicare. De data aceasta, este de natură financiară. Un om care va dona pentru o cauză este din start un om care va arunca deșeurile la coș de fiecare dată. În plus, este o investiție pe termen lung pentru propriul oraș și pentru cercetare. Mai mult, această campanie vine ca răspuns pentru persoanele fizice și juridice care doreau să organizeze campanii de igienizare, iar regulile restrictive din ultimele luni nu au mai permis acest lucru. Campaniile pot fi realizate acum prin intermediul nostru, pe baza donațiilor obținute, în Campania Leul și Deșeul, spune Mihaela Cândea Mirea, director executiv ONG Mare Nostrum.


Campania de fundraising Leul și Deșeul se adresează tuturor celor cărora le pasă de orașul lor , de mediu, precum și de sănătatea celor din jur.

Leul și Deșeul este ocazia perfectă pentru a nu mai rămâne nepăsător și detașat, alegând să faci ceva concret, în loc să te plângi, să comentezi online și să îți declari permanent nemulțumirea. Donează și susții o cauză nobilă. Asta ne va permite și nouă să facem această monitorizare, în continuare, declară Angelica Paiu, manager proiect ONG Mare Nostrum.


Donațiile pot fi efectuate direct în contul de lei ai  organizației: RO 61 INGB 0000 9999 0235 1287 sau direct la sediul Mare Nostrum.

În cadrul evenimentului de pe 4 iunie vei putea afla dacă ai câștigat unul din premiile oferite de ONG Mare Nostrum în cadrul provocării Smash the Trash.

Ce trebuie să faci?

Fii creativ și găsește o activitate inedită de igienizare. ONG  Mare Nostrum îți dă câteva sugestii:
  • Adună 5 deșeuri roșii sau strânge 10 deșeuri diferite toate din plastic.
  • Mizăm pe inventivitatea ta. Atenție, poți face acest lucru singur sau în familie!
  • Postează o poză pe profilul tău cu activitatea pe care ai făcut-o. În descriere, vei povesti ce anume ai făcut și în ce a constat efectiv activitatea.
  • Dă tag către trei prieteni, cărora le pasă, să îi motivezi să intre în acest challenge.
  • Fă un prinscreen postării și trimite poza prin mesaj privat, către ONG Mare Nostrum.

Mai multe detalii despre activitatea ONG Mare Nostrum puteți găsi pe pagina oficială de Facebook.

Sursă foto: Facebook/ ONG Mare Nostrum

Citește și: Săptămâna Verde Eveniment al ONG Mare Nostrum pe faleza Cazinoului din Constanța. Provocare inedită pentru igienizarea orașului

Ti-a placut articolul?

Comentarii