Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:03 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Ziua Educației, la pachet cu un nou ministru interimar la Ministerul Educaţiei Naţionale

ro

08 Oct, 2018 00:00 976 Marime text
În timp ce în ultimele săptămâni în atenţia publicului a fost doar subiectul referendumului pentru redefinirea familiei, iată că Ziua Mondială a Educaţiei a venit la pachet cu un nou ministru interimar la Ministerul Educaţiei Naţionale. Mai grav este că acest ministru interimar, Rovana Plumb, actual ministru al Fondurilor Europene, nu are nicio tangenţă cu domeniul educaţiei.
 
Se pare că politicienii români nu prea sunt preocupaţi de educaţie şi cercetare. Fără să se gândească la destinele elevilor, toţi miniştrii care s-au perindat pe la Ministerul Educaţiei au ţinut neapărat să-şi lase amprenta pe procesul de învăţământ. Iată că şi fost ministru al Educaţiei, Valentin Popa, a schimbat procedura de desfăşurare a Evaluării Naţionale la sfârşitul ciclului gimnazial. Concret, elevii care anul acesta au terminat clasa a V-a vor susţine la sfârşitul gimnaziului Evaluarea Naţională şi la o limbă străină, la informatică, la competenţe civice şi sociale, precum şi la ştiinţe.
 
Degeaba au transmis politicienii mesaje de felicitare profesorilor, pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei. Până nu vor fi luate măsuri corecte, până nu vom avea oameni competenţi în fruntea Ministerului Educaţiei Naţionale, până când nu vor înceta experimentele pe generaţiile tinere, vom avea parte şi pe viitor de ceea ce am avut şi în trecut.
 
Reamintim că interimatul Rovanei Plub la Ministerul Educaţiei nu poate depăşi 45 de zile. Rămâne de văzut cine îi va lua locul şi cât de competent va fi.

Ti-a placut articolul?

Comentarii