Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Un Paște mai aproape de normal

ro

26 Apr, 2021 00:00 3707 Marime text

Anul trecut, în aceeași perioadă, ne aflam în carantină și sărbătoream Sfintele Paști în casele noastre, unii în familie restrânsă, alții singuri.
 
Anul acesta restricțiile sunt puțin mai blânde astfel că vom putea participa la slujba de Paște, ne vom putea vedea cu cei dragi și ne vom putea plimba în aer liber după masa copioasă.
 
Totodată, turiștii se vor putea bucura de un sejur la mare și pentru că Paștele coincide cu minivanța de 1 Mai.
 
Restricţiile de circulaţie în noaptea de Înviere vor fi ridicate. Prin urmare, este prelungită circulaţia în perioada 1 mai – 2 mai, în intervalul orar 20.00 – 05.00, pentru ca oamenii să poată participa la slujba de Înviere, iar magazinele vor fi închise la ora 20.00, în Vinerea Mare. Şi în perioada 8 mai – 9 mai, persoanele pot circula între ora 20.00 – 05.00 pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan. De asemenea, decizia prevede ca staţiunile de pe litoral să fie deschise, cu respectarea regulilor în vigoare, însă la o capacitate de maximum 70%.
 
Și Sfântul Sinod a transmis marți îndrumările privind desfășurarea slujbelor în condițiile stării de alertă.
 
Rămâne să ne bucurăm de sărbătoarea Învierii Domnului și de însemnătatea acesteia. Să fim precauți și să avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jur.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii