Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Un EURO sub semnul tricolorului

ro

26 Nov, 2023 17:00 912 Marime text
  • „Tricolorii” lui Edi Iordănescu pot fi siguri că vor avea parte de susținerea celor de acasă și a celor prezenți pe stadioanele din Germania, care au așteptat opt ani să simtă din nou emoția intonării imnului și a unui meci la un turneu final
 
După opt ani plini de dezamăgiri, critici și speranțe deșarte, echipa națională de fotbal a României a reușit să se califice din nou la un Campionat European.
 
În vara lui 2024, milioanele de suporteri din țară, dar și cei aflați în Diaspora, vor vedea EURO 2024 cu România aliniată la start.
 
„Tricolorii” lui Edi Iordănescu pot fi siguri că vor avea parte de susținerea celor de acasă și a celor prezenți pe stadioanele din Germania, care au așteptat opt ani să simtă din nou emoția intonării imnului și a unui meci la un turneu final.
 
România s-a calificat la EURO 2024 de pe primul loc în grupa I, alături de Elveția și devansând, de asemenea, Israel, Belarus, Kosova și Andorra. Într-adevăr, a fost o grupă accesibilă, departe de cea a unui coșmar; o grupă presărată cu meciuri ale naționalei în care jocul nu a strălucit, dar a obținut puncte prin dăruire, ambiție și unitate. Aceste elemente s-au văzut și când a contat cel mai mult, în meciurile cu Israel și Elveția, unde s-a jucat calificarea. Jucătorii lui Edi Iordănescu au câștigat ambele partide, în ciuda unui start slab cu Israel (au fost conduși cu 1-0 încă din minutul 2) și în ciuda unei diferențe de calitate certe în comparație cu Elveția. Aspectele respective nu au contat, iar astfel, „tricolorii” bifează a șasea participare la un campionat european.
 
Până la meciurile din Germania, următoarele emoții vor fi sâmbătă, 2 decembrie, când se vor trage la sorți grupele de la EURO. România este în urna a doua, dar asta nu înseamnă cu nu poate nimeri cu adversare tari în grupă.
 
Chiar dacă diferența de valoare dintre noi și cele mai multe echipe de pe continent calificate la EURO este în favoarea celor din urmă, fotbalul este dovedit a fi un sport imprevizibil și doza de moral pe care a dat-o această calificare fotbaliștilor de la națională poate îi va face să lase o impresie frumoasă în Germania, așa cum și naționala de tineret a reușit la Europeanul din 2019.
 
Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii