Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Start în cariera sportivă. Primul pas e de neuitat. Plin de emoții și de învățăminte

ro

03 Nov, 2023 17:00 1175 Marime text

 
  • Nu cu mult timp în urmă, componenții echipei de mini-volei de la CSM Constanța au debutat în competiții.   
 
În orice faci în viață, totul are un început. Prima zi de școală, de liceu sau de facultate, prima zi de serviciu, prima zi ca pensionar, primul meci oficial ca sportiv. În orice domeniu, primul pas e de neuitat, plin de emoții, de tremur și de învățăminte.
 
Acest moment a fost trăit și de componenții echipei de mini-volei de la CSM Constanța, care, nu cu mult timp în urmă, au debutat în competiții. Primele lor partide, disputate la un turneu în deplasare, în seria C a Diviziei de mini-volei, la Ploiești, alături de CSM Ploiești, CSS CS Arcada Galați și CSS Dream Team Tulcea. Cum va fi sala, cum vor arăta adversarii, cum vor evolua aceștia, care va fi atmosfera (mai ales că se va juca în deplasare), ce le va spune antrenorul în timpul meciului? Întrebări peste întrebări, pe care micii voleibaliști de la grupa de vârstă Under-13 și le-au pus înainte de turneu, s-au culcat cu ele în gând și la care au găsit răspuns apoi pe parcursul celor trei partide susținute.
 
Și chiar a fost un turneu special, cu de toate, copii au trecut prin toate stările. Puștii de la CSM Constanța au debutat cu o victorie (3-2 cu CSS CS Arcada Galați), în prima lor partidă oficială din carieră, iar la final, în ultima reprezentație (după 0-3 cu CSS Dream Team Tulcea, în a doua confruntare), au fost cât pe ce să mai înregistreze un succes, cedând la mare luptă, cu 2-3, în disputa cu gazdele de la CSM Ploiești. Un meci în care, conduși cu 2-0 la seturi, voleibaliștii de pe litoral au revenit la 1-2 și au întors soarta întâlnirii în setul patru, pe care l-au câștigat cu 26-24, făcând 2-2, pentru ca, în setul decisiv, să cedeze cu 14-16! De la bucurie la lacrimi și invers, granița e atât de subțire…
 
Așa se capătă experiența în sport, în general, și în volei, în cazul de față. Meci de meci, minut de minut, servă de servă. Cu fiecare minge trimisă peste fileu, în terenul advers. Micii sportivi simt gustul victoriei, dar și pe cel al eșecului, care-i motivează apoi și-i face să-și dorească să fie mai buni la partidele următoare. Învață din toate, absord ca un burete tot ce li se întâmplă pe teren și în preajma lui. Așa au pornit la drum toți marii sportivi. Acesta-i circuitul în sport. Totul are un început. 
 
Citește și:
 
UPDATE. Victorie cu CSS CS Arcada Galați!
Micii voleibaliști de la CSM Constanța, debut în competiții. Primul lor turneu, la Ploiești (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii