Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:37 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Simona Halep. Tenisul e viaţa ei. Nu avea cum să renunţe acum

ro

30 Oct, 2021 00:00 3227 Marime text

 
  • Simona a obţinut tot ce se putea obţine în sportul alb. A fost numărul 1 mondial, a câştigat turnee de Grand Slam, a făcut meciuri memorabile şi a dobândit o popularitate nemaiîntâlnită.
 
2021, un an plin pentru Simona Halep. Şi cu bune, şi cu rele. Pandemiei de coronavirus, care a afectat întreaga omenire, deci şi lumea sportului, din care face parte şi campioana din Constanţa, i s-au adăugat cea mai importantă accidentare din cariera de până acum a Simonei, însă în acest tablou gri şi-au făcut loc şi mai multe tuşe vii, pline de culoare - victorii importante în turnee şi, peste toate, căsătoria jucătoarei de tenis cu Toni Iuruc.   
 
Accidentarea serioasă din turneul de la Roma, din luna mai, a dat-o mult înapoi pe plan sportiv pe campioană. Nu a mai putut lua parte la mai multe turnee, printre care şi Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar perioada de absenţă de pe teren şi-a pus amprenta apoi pe evoluţii şi rezultate. Firesc, a venit şi căderea în clasamentul WTA, fostul lider mondial abordând turneul de la Cluj-Napoca, Transylvania Open, de pe locul 18 în lume. Multă lume s-a întrebat ce va face Simona în acest punct al carierei sale, la 30 de ani, împlinită sportiv şi pe plan personal şi chinuită în lunile trecute de mai multe probleme medicale. Cu atât mai mult cu cât a intervenit şi despărţirea de antrenorul Darren Cahill, alături de care Simona a cunoscut mari succese pe terenul de tenis.
 
Au fost şi voci care au prevestit finalul activităţii competiţionale a constănţencei, toate aceste semne fiind asociate cu o schimbare de plan a Simonei în carieră, cu atât mai mult cu cât câştigătoarea de la Wimbledon şi Roland Garros a afirmat în repetate rânduri că îşi doreşte nespus să devină şi mămică. Ce a urmat însă? Campioana a fost fără echivoc: va mai juca câţiva ani, aceasta şi în funcţie de starea fizică, nu se gândeşte să pună stop acum carierei. Sigur, ultima parte a aventurii sale în tenis va fi una puţin diferită, mai relaxază şi fără presiunea rezultatelor şi a obligativităţii câştigări titlurilor. Doar să joace şi să se bucure de tenis. 
 
Simona a obţinut tot ce se putea obţine în sportul la fileu. A fost numărul 1 mondial, a câştigat turnee de Grand Slam, a făcut meciuri memorabile şi a dobândit o popularitate nemaiîntâlnită. De acum încolo, câţi ani va mai juca, pentru ea totul va fi ca un bonus. Fiecare meci pe care îl va disputa va fi un dar pe care îl va primi de la tenis. Sportul şi tenisul sunt viaţa ei şi nu avea cum să pună capăt acum carierei de jucătoare.      
           
Citeşte şi:
 
Simona Halep
„Nu ştiu de ce mulţi vorbesc de finalul carierei mele. Acesta nu e aproape“

 
„Casă de piatră, campioana inimilor noastre!“

Imaginile fericirii! Simona Halep și Toni Iuruc, nuntă de vis, într-un decor de basm (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii