Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:55 21 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Protestele în România, la ordinea zilei! Sănătatea, din nou în stradă

ro

09 Oct, 2017 00:00 1563 Marime text
Aplicarea integrală a creşterilor salariale pentru toţi angajaţii din Sănătate şi Asistenţă socială, începând cu 1 martie 2018, renunţarea la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, dar şi eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor specifice sunt doar câteva dintre nemulţumirile celor din Sindicatul Sanitas.
 
Aceştia anunţă că vor continua acţiunile de protest prin organizarea unui miting şi a unui marş, în data de 19 octombrie, urmând ca, ulterior, să se decidă, în cadrul Consiliului Naţional, data la care vor declanşa greva generală în sistemul sanitar.
 
Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt: eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor specifice, plafon care, dacă va fi aplicat, va duce la scăderea veniturilor actuale ale angajaţilor; acordarea sporurilor pentru condiţiile de muncă întregului personal din Sănătate şi Asistenţă socială, inclusiv personalului tehnic şi administrativ; aplicarea integrală a creşterilor salariale pentru toţi angajaţii din aceste domenii, începând cu 1 martie 2018; renunţarea la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, câtă vreme aceasta se traduce, în sectorul public, prin anularea creşterii salariale de 25% prevăzute în lege; acordarea tichetelor de masă pe tot parcursul anului 2018.
 
Toate organizaţiile membre ale Federaţiei Sanitas au înaintat memorii instituţiilor administraţiei publice centrale şi locale, dar şi instituţiilor internaţionale, în care au indicat gradul de nemulţumire din sistem. Pe 2, 4, şi 6 octombrie au fost pichetate Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor, iar pe 19 octombrie vor fi organizate un miting şi un marş, urmând ca, ulterior, Consiliul Naţional să decidă asupra datei la care se va declanşa greva generală în sistemul sanitar.
 
De altfel, protestele în România sunt la ordinea zilei. Păcat că cei de la conducere se fac că nu văd problemele cu care se confruntă cei care ies şi vor ieşi în strada! An de an!

Ti-a placut articolul?

Comentarii