Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Promovarea SSC Farul şi rana fotbalului constănţean

ro

02 Jun, 2018 00:00 3755 Marime text

Paradoxal, promovarea SSC Farul în Liga a 2-a redeschide o rană mai veche a fotbalului constănţean, care a sângerat tot mai mult în ultimii ani: stadionul „Farul“. Dacă echipa avansează, creşte şi, în doi ani consecutivi, a depăşit două eşaloane competiţionale, arena dă înapoi, victimă a curgerii implacabile şi nemiloase a timpului. Bucuria promovării e mare, dar ea ar fi fost şi mai mare în echipă cu o arenă modernă, chezaş şi stimulent pentru viitor.
 
Deşi suporterii şi cei de la SSC Farul au făcut eforturi pentru ca stadionul să fie omologat pentru Liga a 3-a, iar „marinarii“ au jucat partea finală a returului în Primăverii, problema arenei rămâne, nu poate fi băgată sub „preşul“ promovării. Oricum, chiar şi dacă s-a jucat pe „Farul“ în campionat, nu s-a deschis decât o parte din tribune, din raţiuni de siguranţă a spectatorilor. Chiar şi aşa, oamenii au venit cu miile, atmosfera a fost deosebită, dar gândiţi-vă, după atâta dor de Farul, cum ar fi arătat un stadion plin, animat de emoţia promovării! Ca un vulcan!
 
Trăim însă în prezent. Sector de tribună lăsat, iarbă printre scaune, crăpături în ziduri, coşcoveli şi, peste tot, o imagine de vechi. De antic. Asta guvernează pe stadion. Verdele gazonului refăcut nu are cum să alunge impresia de ansamblu. Una clar nefavorabilă. În anul de graţie 2018, când, în ţară, oraşe mult mai mici decât Constanţa se mândresc cu stadioane moderne, la malul mării a rămas tot bătrânul „Farul“.
Proprietate publică a statului şi aflată în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin DJST Constanţa, baza sportivă „Farul“ a fost cerută oficial de Consiliul Local Constanţa, dar hotărârea de Guvern în acest sens încă nu a fost dată. Întârzie. S-au trimis acte înapoi pentru a fi refăcute, iar circuitele şi mecanismele sunt greoaie. Doar trăim în România. Când va apărea HG-ul nu se ştie. Iar nerăbdarea iubitorilor de sport, fie ei suporteri, sportivi sau antrenori, e mare la Constanţa. La fel şi frustrarea lor. Cu toţii sunt afectaţi de starea în care se află acum stadionul.
Zilele trecute, la Constanţa s-a deschis şi o petiţie online, adresată Primăriei, „Construcţia unui nou stadion Farul“.
 
Pe omul de rând nu-l interesează cine are responsabilitatea şi cine trebuie să se implice, autoritate locală sau centrală. Nu. Pur şi simplu, el vrea să vadă şi la Constanţa un stadion modern, în care să meargă cu plăcere la meciuri şi să se simtă mai confortabil decât în faţa televizorului. Momentul acesta de entuziasm general, dat de promovarea SSC Farul, ar trebui speculat, fructificat, „stors“ la maximum, iar lucrurile să fie urgentate şi să înceapă să se mişte odată. Sigur, orice ar fi, SSC Farul în Liga a 2-a nu are cum să joace într-o casă nouă, asta durează, dar măcar să apară o speranţă. Aceea că, într-o bună zi, Constanţa va avea şi ea un stadion adevărat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adi 02 Jun, 2018 20:20 Sa fim seriosi,la cata lume a a fost la promovare si la meciuri,e de ajuns o sala mai mică,de 300 de locuri..