Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Ioan Anton şi familia Farului Constanţa. Despre solidaritate în sport. Despre oameni

ro

15 Mar, 2018 00:00 2651 Marime text

Viaţa fostului fotbalist Ioan Anton, cel care a evoluat la Farul Constanţa între anii 1988 şi 1992, pare a fi un şir nesfârşit de drame. Un accident de maşină l-a despărţit de echipa de pe litoral, grăbindu-i ieşirea din fotbal. Anton n-a avut apoi viaţă uşoară, iar în ultimii ani s-a şi îmbolnăvit. Grav. SSC Farul Constanţa, echipa care duce mai departe spiritul farist, foşti colegi sau alte legende ale „marinarilor“ şi suporterii nu l-au uitat însă, dovedind că, în lumea sportului, colegialitatea şi solidaritatea sunt la înălţime şi că necazurile îi unesc pe oameni mai bine ca în orice altă colectivitate.
 
„Anton, unul dintre noi!“ şi „Alături de Ioan Anton!“. Sub aceste mottouri s-a desfăşurat acţiunea caritabilă de la Constanţa, iniţiată de SSC Farul, care şi-a propus să mai aducă un zâmbet pe chipul greu încercat de boală al lui Ioan Anton, să-l ajute cu bani pe fostul fotbalist şi să-i menţină vie speranţa că el, un luptător, un fotbalist care nu a cedat în faţa atacanţilor adverşi, nu se va lăsa înfrânt nici de perfida boală şi va câştiga meciul cu ea. Cel mai greu meci al vieţii sale.
 
Când faci parte dintr-o familie, cea a Farului în cazul de faţă, îi iubeşti pe toţi membrii săi. Mai mici sau mai mari. Suporteri cu părul alb, dar şi puşti care au auzit de Ioan Anton doar din poveştile frumoase ale Farului de acum 30 de ani, colegi de echipă cu fostul portar, glorii fariste din alte generaţii, cei de la SSC Farul, dar şi oameni simpli au răspuns prezent la meciul de la Sala Sporturilor din Constanţa la care s-au strâns fonduri pentru ajutorarea lui Ioan Anton. Sigur, sala nu a fost plină, dar cei din familia sportului şi apropiaţii Farului au venit. Să-i strângă mâna lui Anton, să-i spună o vorbă bună, să-l ajute cu bani şi să-l încurajeze.
 
În decurs de doi ani, în 2016 şi în 2018, SSC Farul a iniţiat două acţiuni importante pentru sprijinirea lui Ioan Anton, bărbatul de 55 de ani greu încercat de soartă. Cei din fenomenul fotbalistic au demonstrat că, înainte de a fi sportivi, sunt oameni. Care ştiu să-şi preţuiască prietenii şi membrii familiei Farului şi să le sară în ajutor atunci când aceştia sunt în necaz. Cei din rugby spun că nu contează pe cine ai în faţă (adversar), ci contează pe cine ai alături (coechipier). Cu asemenea oameni în preajmă, Ioan Anton e un învingător, nu un învins.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii