Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Gând de Ziua Dobrogei de la o olteancă...

ro

23 Nov, 2021 00:00 3622 Marime text
  • La mulți ani, Dobrogea!
 
Până nu de mult, nu știam cum arată malul mării. Pănă nu de mult, visam cu ochii deschiși, aproape în fiecare seară, cum ar arăta viața mea dacă aș locui în Constanța și nu în Motru sau în București.

Iată că, după cum spune o vorbă din popor „Ai grijă ce îți dorești că s-ar putea întâmpla“ acum trăiesc, într-un fel, ceea ce în urmă cu aproape un deceniu doar visam.

Am plecat din Motru, Gorj, pământ oltenesc să mă formez la București, pământ muntenesc și am decis că vreau să îmbătrânesc în Constanța, pământ dobrogean.

Nu am fost niciodată fană a istoriei, ba chiar aveam dificultăți în a reține la școală toți anii în care s-au petrecut lucruri pe pământul românesc. Ce nu am reușit să învăț în 12 ani de școală, am învățat într-o lună vizitând cetățile Dobrogei. Alături de specialiști și oameni de seamă am realizat de ce am simțit mereu că locul meu este aici.

Mulțumesc dobrogeni pentru că m-ați primit la voi acasă. Acum, aici e acasă și pentru mine. Oltean-dobrogean. Și am întâlnit mai mulți oameni care au venit la Constanța din zona mea natată. Și sunt în vârstă și au povești frumoase. Se pare că la Constanța, cu precădere, nu e doar un fel de basm, ci chiar poți trăi într-un basm dacă te lași purtat de briza mării și vrăjit de câtecul pescărușilor.

Patriotismul se naște în sufletul celui care-și iubește viața, celui recunoscător pentru ce are, celui ce mereu caută să aibă mai mult oferind mai mult. Patriotismul este cel care ține o națiune unită și care arde mocnit în fiecare dintre noi.

Iubește-ți țara, pământul și semenii. Iubește-ți viața și privește mai mult partea plină a paharului, chiar dacă uneori ai senzația că paharul tău e gol. Mereu va fi cineva acolo care va pune o picătură. Din ea, tu poți da naștere unui ocean de abundență-n viața ta.

La mulți ani, Dobrogea, parte din mine și din viața mea!

 
Citește și:

#sărbătoreşteDobrogea143


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii