Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:55 22 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Fenomenul „Yodel It“. De la Constanţa, până în Kiev, la Eurovision

ro

09 Mar, 2017 00:00 2880 Marime text
În urma selecţiilor naţionale, am aflat, duminică, cine o să reprezinte România la ediţia din acest an a Eurovision, care va avea loc la Kiev, în Ucraina. Ei sunt Ilinca şi Alex Florea, amândoi urmând să interpreteze melodia „Yodel It“.
 
Selecţiile naţionale au fost dificile, pentru că au fost multe melodii reuşite, însă, ca în orice concurs, cel mai bun trebuie să câştige. În finala de duminică, în urma votului prin SMS al publicului, pe podium au urcat, pe lângă Ilinca şi Alex Florea, Mihai Trăistariu şi trupa Instinct. Emoţiile au continuat până când prezentatorii concursului au anunţat numele celui care va cânta pe marea scenă a Eurovision. Şi este vorba de două persoane, Ilinca Băcilă, din Cluj, şi constănţeanul Alex Florea, participant, în trecut, la X-Factor, unde a făcut furori prin vocea şi talentul său, dar şi la Vocea României.
 
Este absolvent al Liceului „Vasile Pârvan“, a studiat la Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“ Constanţa, specializarea Artele spectacolului - Actorie, şi, în prezent, urmează un master la Facultatea de Arte, secţia Teatru a aceleiaşi universităţi.
 
Deşi Alex Florea este constănţean, o să vorbesc despre amândoi, pentru că împreună vor munci pentru a aduce cât mai multe voturi României la această ediţie a Eurovision, care va avea loc în perioada 9-13 mai.
 
Am observat că au existat critici în ceea ce priveşte melodia, cum era şi firesc, căci nu poţi mulţumi pe toată lumea, dar pot să fac câteva menţiuni. Nu sunt un specialist în muzică, însă pot să tratez votul şi câştigătorul pornind de la câteva aspecte. Luându-i în considerare pe cei care au urcat pe podiumul selecţiilor naţionale, Mihai Trăistariu a interpretat melodia „I won᾿t surrender“, o melodie lentă, în timp ce trupa Instinct venise la concurs cu o melodie românească. Ilinca şi Alex Florea au ales o melodie mai alertă şi cântată în limba engleză, pe un ritm care, în general, la astfel de competiţii, are succes. În afară de acest aspect, Ilinca îşi pune în valoare calităţile vocale prin acel yodelling, fapt care contează foarte mult la un astfel de concurs.
 
Până la urmă, rămâne de văzut ce loc vor ocupa la concursul Eurovision, căci nu mai sunt decât două luni până atunci. Eu, personal, le urez succes şi sper să ocupe un loc cât mai bun în finala Eurovision.

Ti-a placut articolul?

Comentarii