Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:51 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial De la căpuşe, şobolani şi câini pe stadion, la raţe în „bazinul“ de înot. Pe când şi Jurassic Park la Constanţa?

ro

02 Jul, 2018 00:00 1283 Marime text
Ruşinoasă starea în care se află o bună parte a infrastructurii sportive din Constanţa! Dacă alte oraşe din România, unele mult mai mici decât al nostru, se mândresc cu stadioane şi săli de sport ultramoderne, pe litoral e jale. În rândul sportivilor, al antrenorilor şi al iubitorilor de sport domnesc frustrarea, părerea de rău, dar şi mânia pentru condiţiile în care aceştia lucrează ori în care au ajuns obiective sportive emblematice pentru Constanţa.
 
În 2016, dar şi în 2017, strigătele de alarmă de pe stadionul „Farul“ se auzeau tot mai tare: căpuşe, şobolani, câini, bălării şi mizerie de nedescris în arenă şi în tot complexul sportiv. Acum doi ani, DJST Constanţa a derulat o acţiune de deratizare, pentru stârpirea rozătoarelor, iar apoi suporterii şi cei de la SSC Farul au desfăşurat numeroase acţiuni de ecologizare (la care au aderat şi alţi voluntari), dar şi lucrări de reparaţii. Noroc cu aceste eforturi. Altfel, astăzi, poate nici nu se mai putea intra în stadion!
 
În cele din urmă, echipa fanilor a reuşit refacerea gazonului şi omologarea stadionului pentru Liga a 3-a (cu toate că, din raţiuni de siguranţă pentru spectatori, nu s-au deschis toate sectoarele de tribună). În ianuarie 2017, o mămică s-a plâns că un câine i-a muşcat copilul la stadion. Câini sunt în continuare, iar sâmbătă, la meciul amical SSC Farul - ACS Performer, o haită de vreo zece astfel de animale făcea un scandal monstru, sus, într-un colţ al tribunei a doua. Buruienile au crescut iar în tribune, iar SSC Farul a anunţat o nouă acţiune de ecologizare, în condiţiile în care stadionul trebuie omologat pentru Liga a 2-a.
 
Împotmolit momentan undeva pe drumul de la Guvern şi Consiliul Local, care l-a cerut oficial în administrare, stadionul „Farul“ suferă în continuare din pricina acestui imobilism politic şi a promisiunilor deşarte. La fel şi complexul „Triunghi“ din Constanţa (ajuns raiul bălăriilor), pe care CLM vrea să îl preia şi pe el. Nici în „Badea Cârţan“, unde se vorbea de construirea sălii de sport polivalente, situaţia nu e una roz, din contră. Lăsat de izbelişte de mulţi ani, fostul bazin de înot a ajuns un focar de infecţie, iar în mizeria verde din „piscină“ înoată acum raţele!
 
În 2014, amplasamentul (imobil teren şi construcţie) a fost predat, pe bază de protocol, de Consiliul Local al municipiului Constanţa (în urma unei hotărâri de CL) către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii „CNI“ SA, în vederea şi pe perioada realizării obiectivului de investiţii „bazin de înot olimpic“. Nimic însă de atunci. Din diferite motive, lucrările nu au pornit.
 
În acest ritm, de la căpuşe, şobolani, câini, raţe şi vegetaţie luxuriantă, la ce să ne mai aşteptăm în bazele sportive? La dinozauri!? Fac şi eu haz de necaz. Într-o zi, ne vom trezi într-un Jurassic Park!

Ti-a placut articolul?

Comentarii