Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Când 8 Martie doare

ro

08 Mar, 2016 00:00 2130 Marime text
Sunt anotimpuri care parcă te ţin captiv, iar altele parcă te eliberează. Primul miros de flori, primăvara. Primele lalele dăruite, primăvara. Primul mărţişor prins în piept, primăvara. Un alt început... primăvara.
 
În luna martie, mai ales în zilele de 1 şi 8, ne oprim din vârtejul cotidianului pentru a le arăta preţuirea noastră domnişoarelor, doamnelor, femeilor, dar, mai ales, mamelor. Copiii scriu cu creioane colorate mesaje de iubire, care le fac pe mame să-i ia în braţe şi să-i iubească mai tare, dacă aşa ceva se poate. Femeile sunt răsfăţate cu flori şi cu cele mai frumoase urări, doar în gesturile simple se ascunde cea mai mare însemnătate.
 
Fiecare soţ se bucură cu soţia lui, fiecare copil se bucură cu mama lui, fiecare bunică se bucură cu fiica şi nepoţii ei. Numai că această zi specială are şi o altă însemnătate, una pentru care ni se strânge un pic inima, pentru că lumea nu-i făcută numai din mesaje frumoase şi flori colorate. O astfel de zi poate să doară, să-ngenuncheze.
 
Se spune că cel mai greu pe lumea asta este să pierzi pe cineva drag şi să nu ai parte de cineva drag. Astăzi, sunt femei care îşi doresc să fie mame, însă nu pot fi. Sunt femei cărora le-au murit mamele. Sunt femei cărora le-au murit copiii. Sunt bunici cărora le-au murit nepoţii. Pentru ele, această zi doare, iar lupta cu golul din suflet nu e niciodată uşoară.
 
În multitudinea de urări, poate ar trebui să întoarcem moneda şi să-ndreptăm privirea şi către partea cealaltă. Bucuraţi-vă de privilegiul de a-i avea pe cei dragi aproape! Recunoştinţă, primăvara.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii