Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce se mută interesele lui Mazăre de la Transporturi la Interne?

ro

20 Dec, 2012 02:59 3298 Marime text

lavinia_siclitaru.jpgPe principiul, Victor Ponta ar trebui să aibă mai mult sânge în instalaţie, Mazăre sau Nicuşor, sau amândoi i-au luat-o înainte şi fac paşi decisivi în implantarea omului cheie în ministerul lui Dragnea.

Valentin Preda se mută cu arme şi bagaje de transporturi la interne, potrivit surselor din PSD. Să-nţelegem că problema portului a fost rezolvată? Sau a dispărut din sfera de interes dat fiind legislaţia europeană care nu permite ca visul mai vechi să devină realitate. Totul pe pe bani şi pe bani în lumea asta. Şi totuşi, dacă s-ar pune în practică planurile primarului Mazăre, s-ar schimba destinaţia portului, preluarea ar schimba statutul acestuia şi nu s-ar mai putea obţine fondurile structurale. Nu poţi, când ai proiecte de multe sute de milioane de euro, să îi schimbi destinaţia, să periclitezi tot ce se întâmplă acolo. Nu ştiu în ce măsură Primăria Constanţa şi-ar permite să finanţeze proiectele de care portul are nevoie. Să nu uităm: portul are nevoie să se extindă şi, în acest sens, ministerul purtase discuţii cu Portul Rotterdam privind o colaborare. De această extindere depinde viitorul Portului, trebuie să fim realişti că următorii 10 ani depind de acest proiect. Portul Constanţa suferă din cauza lipsei de investiţii şi au fost purtate discuţii privitoare la regimul fiscal. Eu am îndoieli despre capacitatea unui primar, indiferent de numele său de a negocia cu state cum ar fi Belgia sau Olanda, în ceea ce priveşte Portul. Probabil că într-un final chiar şi Mazăre a reuşit să iasă din carapacea interesului local şi să recunoască ideea că Portul Constanţa este un obiectiv de interes naţional. Primăria deţine acţiuni şi este normal, şi poate doar aşa ar trebui să rămână.

Negocierile purtate în aceste zile, demonstrează însă că Mazăre and Co. şi-au tranşat bucata de guvernare cum ştiu mai bine: Preda la MAI, Moga, vice la Senat şi eventual şi o proptea la Turism, deşi pare-se că varianta Mirela Matichescu nu va fi prea uşor de digerat în înaltele sfere de la Palatul Victoria. De ce om în MAI? Păi poate pentru că Internele cercetează situaţiile de abuz, ale prefecţilor, primarilor şi aleşilor locali, controlează situaţiile de abuz sau corupţie din poliţie, verifică modul de realizarea a licitaţiilor pentru achiziţii publice organizate de autorităţile şi instituţiile din subordine, cooperează cu organele abilitate în domeniul constatării, combaterii şi sancţionării corupţiei şi nu în ultimul rând, MAI prin Corpul de Control, verifică activitatea structurilor din subordine şi verifică faptele sesizate de dumneavoastră, cetăţenii, stabilind dacă reclamaţia este întemeiată sau nu şi propune măsuri ministrului. Dacă mai putem la socoteală faptul că şi DGIPI activează tot sub umbrela internelor, problema e rezolvată de la sine. Pentru că informaţia înseamnă putere, în vecii vecilor. Amin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii