Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chirita vrea sa se catere din nou pe primarie

ro

18 May, 2010 03:51 2205 Marime text
manuela1_editorial.jpgCât trebuie să fii de disperat, ca fost primar, să începi să-ţi faci campanie cu doi ani înainte de data scadentă a actualului? Şi cât de ipocrit, ştiind câţi bani ţi-au trecut prin mână şi câţi dintre ei au rămas în oraş, să începi să arăţi cu degetul spre cel care ţi-a luat locul, acuzându-l de câte şi mai câte?

Nu mai încape îndoială. Fostul primar al Hârşovei este în campanie. Spuneam zilele trecute, că Ionel Chiriţă a scos de la naftalină limbajul demagog care l-a propulsat în trecut în fruntea oraşului, în încercarea de a mai ajunge o dată în fotoliul de primar. Chiriţă s-a vindecat se pare, de trauma ce i-a fost produsă la ultimele alegeri de electoratul care s-a deşteptat şi nu l-a mai votat. Dar oare, electoratul care l-a pus pe făraş în 2008 s-a vindecat? În 2008, Chiriţă a reuşit, cu multe sforţări, să adune doar 36% din voturile exprimate de hârşoveni, iar actualul primar a fost la un pas să câştige din primul tur, reuşind să obţină 48,07%. Dar Chiriţă a uitat ruşinea retragerii de după turul I, şi acum vrea din nou la primărie. Vrea atât de tare să îşi reia în primire fotoliul de primar, încât se ocupă, mai nou, la câteva zile, să scrie câte un comunicat de presă prin care să arate ce băiat bun este el şi ce rău este Nădrag. Şi toate de la tribuna Asociaţiei Oraşelor din România, care, deşi l-a lăsat fără funcţia de preşedinte, căci trebuie să fii primar de oraş ca să conduci această structură, l-a păstrat încă (mare greşeală) în funcţia de preşedinte executiv - evident o funcţie inventată. El trimite mail-uri apreciatoare la adresa sa şi defăimătoare la adresa actualului edil de pe adresa pe care o avea când era preşedinte plin la AOR: aor_presedinte@yahoo.com. În ultimul mail, Chiriţă şi-a trecut pe catastif şi „realizările" din vremea când era primar, văicărindu-se că actualul edil nu-i continuă proiectele. În mesajul său electoral, Chiriţă aproape că se tăvăleşte pe jos de grija interesului oraşului, aducând în prim-plan aşa-zisele reuşite ale sale şi ale „Echipei liberale" - aşa cum îşi numeşte susţinătorii - pentru a da impresia că este flancat de cine ştie ce specialişti. Printre acestea se numără, de pildă, căminul de bătrâni, centrul de zi şi centrul de consiliere pentru persoane abuzate şi victime ale violenţei în familie - nişte hardughii nefuncţionale, dar prin care s-au tocat sume impresionante de bani. Mai ceva ca într-o campanie electorală, Chiriţă vine la sfârşitul mesajului şi cu soluţii oferite de el şi de „Echipa liberală" pentru salvarea orăşelului din pătriuţa Românica. Nici mai mult nici mai puţin, Chiriţă îi cere primarului Tudor Nădrag să îi pună în funcţiune fantasmagoriile - cele trei instituţii amintite - în care a băgat bani cu nemiluita pe vremea când era primar, şi pe care el nu a fost în stare să le urnească.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 20 Aug, 2010 10:48 Primarul orasului HARSOVA de Constanta ,TUDOR NADRAG, impreuna cu Consilierii Locali , in frunte cu IONEL CHIRITA sprijina , cu buna stiinta, un PROIECT MILITAR INTERNATIONAL , ce are in componenta ARME cu MICROUNDE ,PSIHOTRONICE si desigur GENERATOARELE de ENERGIE ELECTRICA cu care sunt alimentate pentru a functiona , care nu sunt altele decat EOLIENELE si CENTRALELE ELECTRICE pe BIOGAZ, nu-i asa ??? Proiecte prea SCUMPE ce dau de gandit unui om cat de cat INTELIGENT si care sunt in general FINANTATE de anumite TARI ce doresc SCHIMBARI POLITICE si SOCIALE , precum RUSIA , ca TARA FINANTATOARE DE ARME non conventionale si TARI din EUROPA ce au PARTIDE COMUNISTE sprijinite de PARTIDUL COMUNIST CENTRAL RUSESC, nu-i asa ???
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 26 May, 2010 18:59 Noul candidat la lupta electorala pentru fotoliul de PRIMAR al orasului HARSOVA de Constanta i-a INFURIAT pe ceilalti 2 candidati la PRIMARIE la FAPTE NECUGETATE ce pot fi numite GRESELI FOARTE GRAVE la adresa populatiei orasului HARSOVA ce-l conduc de ceva timp si ma refer in special la FILMULETUL ce a fost ”regizat” pe teritoriul orasului cu acordul lor deoarece POLITIA POLITICA sprijina aceste fapte liberal-extremiste.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 24 May, 2010 10:03 In afara de fostul primar liberal,IONEL CHIRITA si de actualul primar pedelist la candidatura pentru POSTUL DE PRIMAR al orasului HARSOVA de Constanta SE VA MAI PREGATI DE CANDIDATURA si ”opozitia” celor doi PRIMARI ,adica : SURMELIS ARGENTINA PUSA...
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 23 May, 2010 12:39 NU INTELEG ce cauta CENTRUL DE PERSOANE ABUZATE in centrul orasului HARSOVA de Constanta ,iar CENTRUL DE ZI PENTRU COPIII SCOLARI pe MARGINEA unei PRAPASTII de pe malul Dunarii ??? d-le IONEL CHIRITA ???