Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conflictul nu s-a încheiat. Proces între actualul edil și un fost primar al orașului Hârșova

ro

01 Jul, 2021 00:00 2072 Marime text


⦁    Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a declarat recurs în dosarul nr.693/842/2019/a1, aflat pe rolul Judecătoriei Mangalia, secția civilă
⦁    Dosarul în care Ionescu este reclamant și Ionel Chiriță (n.r. fostul edil al orașului) are ca obiect acțiune în răspundere delictuală
⦁    Ionescu l-a acționat în judecată pe Ionel Chiriță, după ce acesta din urmă a făcut mai multe afirmații în spațiul public cu privire la anumite fapte care s-ar fi petrecut în cadrul primăriei Hârșova, în timpul primului mandat de edil a lui Viorel Ionescu
⦁    La rândul său, Ionel Chiriță a solicitat suspendarea cauzei până la soluționarea dosarului penal nr. 88/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie


Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a declarat recurs în dosarul nr.693/842/2019/a1, aflat pe rolul Judecătoriei Mangalia, secția civilă. Dosarul în care Ionescu este reclamant și Ionel Chiriță(n.r. fostul edil al orașului) are ca obiect acțiune în răspundere delictuală.

Ionescu l-a acționat în judecată pe Ionel Chiriță, după ce acesta din urmă a făcut mai multe afirmații în spațiul public cu privire la anumite fapte care s-ar fi petrecut în cadrul primăriei Hârșova, în timpul primului mandat de edil a lui Viorel Ionescu.

La rândul său, Ionel Chiriță a solicitat suspendarea cauzei până la soluționarea dosarului penal nr. 88/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie.

Soluția pe fond a fost dată de magistrații de la Judecătoria Mangalia încă de anul trecut, în luna noiembrie. Atunci, judecătorii au decis să admită cererea de suspendare formulată de pârâtul, Ionel Chiriță. "Suspendă judecata acţiunii, în temeiul art. 413 alin. (1) pct. 2 din Codul de procedură civilă, până la soluţionarea definitivă a dosarului penal nr. 88/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie.

Cu recurs cât timp durează suspendarea. Cererea de recurs se depune la Judecătoria Mangalia. Pronunţată astăzi, 05.11.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei"

Comunicarea pronunțării s-a făcut abia la sfârșitul lunii iunie a.c., motiv pentru care primarul Hârșovei a declarat recurs în această cauză.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii