Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:46 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cei mai buni, de Crăciun

ro

25 Dec, 2011 00:00 1445 Marime text

corina_samoila_1.jpgÎn fiecare an suntem îndemnaţi ca de Crăciun să fim mai buni. Dăm iama prin magazine, ni se dă impresia, din considerente comerciale, că sărbătoarea vine încă de la finele lui octombrie. Suntem „asediaţi" de colinde şi melodii de sezon. Încă din toamnă. Şi, neapărat, trebuie să fim mai buni. Magazine pline, buzunare goale, comercianţi fericiţi, noi îndestulaţi. Că aşa e românul, vom spune, fără frigiderul mai plin ca desaga lui moş Crăciun nu se simte bine. Poate că are dreptate...

De Crăciun să fim mai buni, să facem campanii umanitare, să ne ajutăm semenii pe care în alte perioade ale anului îi dăm uitării. Strângem bani, facem case, campanii, tombole şi tot tacâmul. De Crăciun să fim mai generoşi...

De Crăciun ne aducem aminte că suntem creştini, dăm pe la biserici necălcate de cu un an în urmă, ne arătăm evlavioşi şi cu frică de Dumnezeu.

De Crăciun suntem mai buni...

Eu propun să fim buni mereu. Să ne pese mereu de cei din jurul nostru, să avem masa îmbelşugată şi inima curată în tot anul. Să-l aşteptăm mereu pe Moş Crăciun ca şi cum ar veni mâine, zi de zi, ca nişte copii cuminţi. Să ajutăm şi în extra sezon de... bunătate. Nu, nu trebuie să fim mai buni doar de Crăciun.

Sărbătoarea Crăciunului să vă lumineze vieţile, să vă aducă bucurii nebănuite, iar Moşul să fie darnic. Şi, da, de Crăciun să fim mai buni... mai buni în ochii noştri, nu în ai altora. Sărbători cu bine!

Ti-a placut articolul?

Comentarii