Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care dintre noi doi l-a născocit pe celălalt? (Varianta USL)

ro

24 Apr, 2012 22:31 1652 Marime text
corina_samoila.jpgMigraţia-i în floare. Toată lumea trece dintr-o tabără într-alta, de la un partid la altul, de la o culoare într-alta. Cred că acum daltoniştii-s cei mai fericiţi. Pentru ei chiar nu contează ce se întâmplă acum, nu percep curcubeul imund.

Mi se face rău numai când îi văd pe câte unii cum ling acum unde au scuipat odinioară. Şi nu ling cu scârbă, ci cu patos, cu îndârjirea dată de frică. Unora, puterea le oferă libertatea, dar am mai discutat pe acest aspect. Totuşi, nu putem fi atât de creduli încât să acceptăm că dănţuiala pre-electorală este necalculată. Eu aş zice că dimpotrivă. Nu mă miră că trec PDL-iştii la PSD. Văd această mişcare nu ca pe o trădare, ci mai repede ca pe o... infiltrare. Aşa cum am mai spus, Ponta şi Antonescu mi se par politicieni naivi. Mai există în USL nişte vulpoi, dar ălora nu prea le pasă de conducerea partidului atâta timp cât la ei în bârlog vor ieşi câştigători fără drept de apel. Îi putem nota la această categorie şi pe Radu Mazăre şi pe Nicuşor Constantinescu. Fără grijă, dormind uşor, ştiind că n-au competitori, nu neapărat din cauza formei loc, ci mai ales din pricina delăsării unora şi a altora.

Aşadar, plecarea PDL-iştilor la USL mi se pare un mare fâs. Există cazuri, este adevărat, în care plecările sunt reale, dar atunci vorbim despre oameni cărora le ţâţâie fundurile. „Greii" au plecat la ordin. Cum să transformăm USL-u' în PDL-u'. Ne trimitem iscoadele acolo. Mata Hari poate exista şi în varianta masculină, să ştiţi!

Eu vă întreb atât? Cine a născocit, acceptând că varianta mea este plauzibilă, USL-ul? Cui îi va folosi acum? Cine va ieşi câştigător din toată această rocadă? Care dintre cei doi l-a născocit pe celălalt? Cine a visat şi cine a... lucrat? A fost doar o strategie de a aduna laolaltă furnicile, în muşoroi, pentru ca mai apoi să poate fi stârpite cu spor? Se va reinventa „partidul lui Băsescu" pe bazele USL-ului?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii