Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:45 04 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strategie Oil Terminal intenţionează să-şi transfere capacităţile în afara municipiului Constanţa

ro

12 Nov, 2019 06:35 2552 Marime text
Ieri seară, pe portalul Bursa de Valori Bucureşti, a fost postat, la secţiunea Eveniment important de raportat, un anunţ potrivit căruia Oil Terminal informează, pe cei interesati că, în baza strategiei proprii de dezvoltare, a fost contractat un studiu de fezabilitate având drept obiect mărirea capacităţii de depozitare în sectia Platforma sud, situată în afara municipiului Constanţa.

Conforma aceluiaşi anunţ acest studiu are drept scop transferul către Platforma sud, situată în Portul Constanţa, a capacităţilor existente în momentul de faţă în Secţia platforma nord, situata în interiorul municipiului.

Postarea de pe Bursa de valori Bucureşti este semnată de Sorin Ciutureanu, directorul general al OIL Terminal, Marieta Staşi-director Dezvoltare şi de Georgiana Dragomir sef Compartiment Acționariat-Comunicare.

Despre Oil Terminal

Potrivit paginii oficiale de internet Oil Terminal este una dintre cele mai vechi companii româneşti din industria petrolului.

A fost înfiinţată în 1898, parte a celei mai moderne rafinării din Europa la acea vreme, “Steaua Română”.

De-a lungul timpului, societatea a avut diverse denumiri  iar in anul 1990, în baza legii 31/1990, prin Hotărârea Guvernului României nr. 1200/12.11.1990 a fost înfiinţata S.C. Oil Terminal S.A. Constanţa, societate pe actiuni cu capital majoritar de stat.

Are un terminal de mare capaciate la Marea Neagră, acces direct  la căile de comunicaţie rutiere şi ferate, trei mari depozite dotate cu rezervoare cu o capacitate totală de depozitare de 1.700.000 m.c., precum şi capacităţi de încărare/descărcare a produselor petroliere şi chimice la rampele de cale ferată cu o lungime totala de 30 km.

Sursa foto: Oil Terminal
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii