Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profit.ro Metro Group a vândut hipermarketul Real din Constanţa

ro

20 Jan, 2017 17:21 11004 Marime text
Metro Group a vândut cele patru hipermarketuri Real pe care le mai deține în România către compania Terazone Enterprises Limited, înregistrată în Cipru. Vânzările celor patru magazine s-au situat, în anul fiscal 2015/2016, la 57 milioane euro, în creștere de la 49 milioane euro în 2014/2015.

„METRO GROUP a vândut părțile sociale deținute în cadrul Real Hyper Magazine SRL (care operează 4 magazine în România), companiei Terazone Enterprises Limited. Tranzacția a fost finalizată astăzi, 20 ianuarie 2017, moment în care noul proprietar a devenit deținătorul legal al acestor părți sociale”, a transmis compania la solicitarea Profit.ro.

Terazone Enterprises Limited este reprezentată, printre alții, de Dusan Wilms, cel care a condus atât operațiunile Metro Cash&Carry în România, cât și pe cele ale Real Hyper Magazine, de la tranzacția cu Auchan până la mijlocul anului trecut.

Grupul a rămas cu cele patru magazine din Arad, Constanța, Oradea și Suceava, după condițiile impuse de Consiliul Concurenței pentru realizarea tranzacției cu Auchan. 

În 2012, grupul german a vândut 20 de magazine Real din România către retailerul francez Auchan, într-o tranzacție de 1,1 miliarde euro, care a inclus și unitățile din Ucraina, Polonia și Rusia. Cele patru hipermarketuri erau încă de atunci la vânzare.

Auchan a plătit 257 milioane euro pentru achiziția hipermarketurilor Real din România, respectiv a spațiilor în care funcționează o parte din magazine și galeriile comerciale atașate.

Grupul german Metro mai deține în România 25 de magazine cash&carry, cinci Metro Punct, un magazin online de birotică și are afiliate cîteva sute de magazine de proximitate La Doi Pași.


Articol preluat integral de pe Profit.ro.

Sursa foto: profit.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii