Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:32 21 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMV Petrom semnează contractul de transfer pentru 40 de zăcăminte. Către cine s-a efectuat acest transfer

ro

09 Jan, 2020 02:06 1853 Marime text
 
OMV Petrom S.A. (OMV Petrom), cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a semnat  un contract privind transferul a  40 de zăcăminte onshore de ţiţei şi gaze din România către Dacian Petroleum S.R.L., în contexul unui transfer de activitate.

Transferul drepturilor şi obligaţiilor din acordurile de concesiune este supus aprobarii autorităţilor, conform Legii Petrolului.

Transferul este parte a programului de optimizare a portofoliului Diviziei Upstream a OMV Petrom, care are ca scop eficientizarea operatiunilor si concentrarea pe cele mai profitabile zacaminte cheie.

Cele 40 de zacaminte ce vor fi transferate sunt situate în sudul României şi au o producţie cumulată de ţiţei şi gaze de aproximativ 1.700 bep/zi, reprezentand circa 1% din producţia OMV Petrom.

Dacian Petroleum S.R.L. a încheiat contractul de transfer al activităţii având ca scop extinderea duratei de viaţă a celor 40 de zacaminte, considerate marginale pentru OMV Petrom.

În baza contractului, OMV Petrom va transfera, de asemenea, sondele si infrastructura de ţiţei şi gaze aferentă, împreuna cu aproximativ 190 de salariaţi.

Procesul de selecţie a companiei care va prelua licenţele s-a desfasurat în conformitate cu cele mai bune practici internaţionale.

Procesul s-a desfasurat pe o perioada de 30 de luni, cu participarea unor companii din Romania si din strainatate.

 
Acesta este al treilea transfer din programul de optimizare a portofoliului Upstream al OMV Petrom. Anterior, au mai fost transferate alte 28 de zacaminte: 19 zacaminte in august 2017 si alte 9 in martie 2019, toate catre Mazarine Energy Romania S.R.L.
 
 Despre OMV Petrom
 
OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep in 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere cu amanuntul, Grupul este prezent in Romania si tarile invecinate prin intermediul a 790 benzinarii, la sfarsitul lunii septembrie 2019, sub doua branduri, OMV si Petrom.
 
OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51,011% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 20,639% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 9,998%, iar 18,352% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

Sursa foto: OMV

Ti-a placut articolul?

Comentarii