Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mișcare importantă pe piața afacerilor din Constanța. Argus ar putea deveni asociat unic la Aliment Murfatlar! Vrea să cumpere pachetul minoritar deținut de Dobrogea Grup

ro

17 Oct, 2022 00:00 7107 Marime text
  • Consiliul de administraţie al societăţii Dobrogea Grup SA, convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor la data de 14.11.2022, ora 12.00
  • Acționarii vor fi informați cu privire la scrisoarea de intenţie/ofertă înaintate de Argus SA, de cumpărare a pachetului de 2.092 părţi sociale deţinute de Dobrogea Grup - SA la societatea Aliment Murfatlar – SRL
  • Dobrogea Grup SA deține 2.092 în societatea Aliment Murfatlar SRL.
  • La rândul său, Aliment Murfatlar SRL are ca asociați persoanele juridice: Argus SA - 55,04% și Dobrogea Grup SA cu 41,6% și patru persoane fizice, asociați minoritari
  • Dacă acționarii Dobrogea Grup SA vor aproba oferta, Argus SA devine asociat unic la Aliment Murfatlar SRL
 



Consiliul de administraţie al societăţii Dobrogea Grup SA, cu sediul în Constanţa pe strada Celulozei nr. 1, în conformitate cu dispoziţiile actului constitutiv al societăţii şi ale Legii nr. 31/1990 cu modificările la zi, convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor societăţii la data de 14.11.2022, ora 12.00, la sediul societăţii, potrivit Monitorulului Oficial partea a IV-a nr.4.263 din data de 11.10.2022.

Potrivit ordinii de zi publicate ca anexa la anunțul de convocare AGA societății Dobrogea Grup, acționarii vor fi informați cu privire la scrisoarea de intenţie/ofertă înaintate de Argus SA, asociat al societăţii Aliment Murfatlar SRL, de cumpărare a pachetului de 2.092 părţi sociale deţinute de Dobrogea Grup - SA la societatea Aliment Murfatlar – SRL cu prezentarea raportului de evaluare a părţilor sociale.
 
În cadrul ședinței AGA Dobrogea Grup SA se va proceda și la prezentarea şi supunerea spre aprobare a condiţiilor contractuale de cesiune a părţilor sociale și vor fi desemnate persoanele împuternicite pentru semnarea contractului de cesiune a părţilor sociale.
 
Totodată, acționarii îl vor împuternici pe preşedintele Consiliului de administraţie pentru semnarea procesului-verbal, a hotărârilor Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, pentru îndeplinirea formalităţilor legale şi ale actului constitutiv privind publicitatea acestora, pentru reprezentarea acţionarilor la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi oriunde va fi necesar.
 
În situaţia în care la prima convocare nu vor fi îndeplinite condiţiile legale şi statutare pentru desfăşurarea lucrărilor Adunării Generale Extraordinare, se convoacă cea de-a doua Adunare Generală Extraordinară pentru data de 15.11.2022, în acelaşi loc, la aceeaşi oră şi cu aceeaşi ordine de zi.
 
Acţionarii îndreptăţiţi să participe la Adunarea Generală Extraordinară sunt cei înregistraţi în Registrul acţionarilor societăţii la sfârşitul zilei de 31.10.2022, data de referinţă.
 
Context:
 
Dobrogea Grup SA deține 2.092 în societatea Aliment Murfatlar SRL.
 
La rândul său, Aliment Murfatlar SRL are ca asociați persoanele juridice: Argus SA - 55,04% și Dobrogea Grup SA cu 41,6% și patru persoane fizice, asociați minoritari.
 
În cadrul Adunării Generale a Dobrogea Grup SA din 14 noiembrie 2022, acționarii vor fi informați cu privire la scrisoarea de intenţie/ofertă înaintate de Argus SA, asociat majoritar al societăţii Aliment Murfatlar - SRL, de cumpărare a pachetului de 2.092 părţi sociale deţinute de Dobrogea Grup - SA la societatea Aliment Murfatlar – SRL.
 
Dacă acționarii Dobrogea Grup SA vor aproba oferta, Argus SA devine asociat unic la Aliment Murfatlar SRL.
 
Informația a fost confirmată pentru ZIUA de Constanța de George Vișan, preşedinte al Consiliului de Administraţie ale societăților Argus SA, respectiv, Aliment Murfatlar SRL.

 
Despre Dobrogea Grup SA
 
Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului, Dobrogea Grup SA a fost înființată în 1991 și are sediul în municipiul Constanța, strada Celulozei.

O listă de acționari persoane fizice și juridice controlează cota de participare la beneficii şi pierderi: 99.9864% din companie, alți acționari fiind Actinvest SA, Ana Variete SRL, Arsenal Forest SRL și Arsenal Montana SRL – toate din Brașov, fiecare cu cota de participare la beneficii şi pierderi: 0.0034% / 0.0034%.
 
Președinte al Consiliului de Administrație este Mihail Cătălin Vulpe, vicepreședintele CA este Corniciuc Ionuţ-Valeriu, director general este Mihail Neagu, director financiar este Mirela Mihaela Pisică, iar alți membri CA sunt: Luminița Valeria Teodorescu, Stelian Tipa, în timp ce auditor este Perianu Audit Consulting SRL.

Activitatea principală o reprezintă fabricarea produselor de morărit.

Pentru anul 2021 societatea a raportat cifră de afaceri de 187.276.877 de lei, profit de 1.794.516 de lei și 528 de salariați.


 
Despre Argus SA

Argus SA este una din societăţile reprezentative din România din domeniul prelucrării seminţelor oleaginoase.


Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului, echipa managerială este formată din: președintele Consiliului de Administrație: Vișan George Gabriel, director general - Radu Dorel, director financiar - Mihaela Zamfir și director tehnic - Cătălin Dima.

În 2021, Argus SA a raportat o cifră de afaceri de 183.296.204 lei și profit de 2.465.257 lei la 211 angajați.
 
Din Consiliul de Administrație mai fac parte: Vasile Carmen Iulia și Bogdan Stan iar cenzor este Deloitte Audit SRL.
 
Societatea este deținută de acționari listă/persoane fizice, cu un nr. de 35.780.466 acțiuni, având cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100%.
 
Compania înființată în 1991, cu sediul în municipiului Constanța este listată la Bursa de Valori București.

 
Despre Aliment Murfatlar SRL
 
Aliment Murfatlar SRL, societate înființată în 1991, cu sediul în Constanța, Bulevardul IC Brătianu nr.176, are ca asociați persoanele juridice: Argus SA - 55,04% și Dobrogea Grup SA cu 41,6% și persoanele fizice: Isabel Anca Corniciuc, Ionuț Valeriu Corniciuc, Elena Fotia Corniciuc și Florentina Viorica Caramalîu.
 
 
În 2021 a raportat o cifră de afaceri de 3.299.101 lei, profit de 2.299.947 lei și datorii de 181.555 lei la un număr mediu de 2 angajați.
 
În urmă cu 10 ani, retailerul francez Carrefour a adus brandul de supermarketuri Carrefour Market în Constanța prin închirierea a șase magazine de la Aliment Murfatlar, în zonele Antoniadis, Piața CET, Tomis IV, Piața Tomis Nord, Alexandru Lăpușneanu și 1 Decembrie.

Consiliu de Administrație este format din: Mihaela Zamfir, Radu Dorel și George-Gabriel Vișan – președinte CA.

Cenzorii societății sunt: Combined Ideas SRL și JPA Audit & Consultanță SRL.


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Citește și:

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor și Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Dobrogea Grups SA Constanța, convocate în ședință

Fostul deputat PSD George Vișan, desemnat să ducă la îndeplinire hotărârile adoptate. AGA Argus SA a decis contractarea unui credit bancar important pentru retehnologizare

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii