Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, despre evaziunea din Portul Constanţa

ro

30 Aug, 2018 04:21 4107 Marime text

Aseară, la Ediţia Specială de la Antena 3, ministrul Teodorovici a fost întrebat de Adrian Ursu, cu cât a scăzut evaziunea fiscală din portul Constanța și de pe alte frontiere ale României.

 

„Este o zonă cu care nu pot să mă laud astăzi. Sper să mă laud cât de curând cu schimbări majore. Am anunțat deja anumite proiecte ambițioase și puțin nebunești. Știu că vor fi foarte mulți nemulțumiți. Că vorbim de trafic de țigarete, că vorbim de alt tip de mărfuri sau de trimiterea de mărfuri doar pe hârtie în afara țării.. îmi doresc ca până la final de an sau cât mai curând posibil, personal vamal, dar și partea de infrastructură fizică și echipamente să fie schimbate. Nu pot da foarte multe elemente. La acțiunile mele nu renunț.

 
Anul viitor va fi o schimbare radicală în ceea ce înseamnă trafic ilegal pe zona de est a țării pentru asta e principala noastră problemă”, a răspuns Eugen Teodorovici.
 
„Se va schimba legislația foarte mult în zona de evaziune fiscală. Pentru că nu trebuie ca statul român să mai urmărească companiile, să le distrugă. Adică pentru o sumă pe care eu o constat, ca și Fisc, că trebuie dată la stat, nu mă duc și trimit la pușcărie patronul și închid firma. Trebuie să urmărim nu legalitatea, ci oportunitatea. Statul trebuie să urmărească încurajarea mediului de afaceri, nu să-l blocheze”, a mai spus ministrul de Finanțe.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii