Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Indicele ROBOR, în continuă creștere. Ce spune premierul Mihai Tudose

ro

17 Nov, 2017 18:44 1771 Marime text
Premierul României, Mihai Tudose, a declarat, vineri, la Băile Herculane, că BNR este cea care ar trebui să aibă grijă de fluctuațiile din ultima vreme în ceea ce privește creșterea indicelui ROBOR, informează Agerpres.ro. 
 

 "La preluarea mandatului s-a spus că o să capotăm la sfârșitul lui august, că nu o să mai avem bani de salarii. Apoi toată lumea ne-a recomandat să fim mai blânzi cu anumiți operatori economici, că va veni și răzbunarea, probabil. ROBOR-ul nu avea cum să mai scadă, a atins un minim istoric în România. Nu avea decât să crească. Ce se întâmplă pe segmentul bancar eu cred că puteți să-l întrebați pe domnul guvernator al BNR, domnia sa coordonând și trebuind, cel puțin teoretic, să aibă grijă de aceste fluctuații", a afirmat Mihai Tudose.

 
ROBOR, rata medie a dobânzii la care băncile românești se împrumută între ele, a urcat vineri pe piața interbancară la nivelul de 2,18%, la trei luni, de la 2,09% joi, reiese din datele Băncii Naționale a României (BNR).
 
Indicele ROBOR la trei luni a revenit aproape de valoarea de la finele lunii octombrie 2014. Pe data de 28 octombrie 2014, indicele se situa la 2,20% pe an.
 
În ceea ce privește indicele la 6 luni, acesta a ajuns, vineri, la 2,29% pe an, de la 2,19% joi. Un nivel similar a mai fost atins pe 5 noiembrie 2014.


Agerpres.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii