Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bursa.ro OMV a semnat un acord de concesiune cu ADNOC

ro

02 May, 2018 08:02 1534 Marime text
Compania petrolieră Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) a anunţat semnarea unui acord pe o durată de 40 de ani cu OMV AG, prin care grupul energetic austriac obţine o participaţie de 20% în concesiunile offshore SARB şi Umm Lulu din Abu Dhabi, informează Bloomberg.
     
ADNOC, care generează aproape întreaga cantitate de petrol a Emiratelor Arabe Unite, acordă noi concesiuni investitorilor străini, într-o încercare de a obţine acces la tehnologie şi finanţare şi pentru a-şi asigura cumpărători pentru ţiţeiul său.
     
OMV a contribuit cu o taxă de a participare de 5,5 miliarde de dirhami (1,5 miliarde de dolari) pentru a intra în concesiune, iar ADNOC va păstra o participaţie de 60% în concesiunile offshore.
     
Compania austriacă lucrează cu Abu Dhabi National Oil Company şi la alte proiecte, inclusiv la expertiza zăcământului de gaze Shuweihat, a precizat ADNOC.
     
"Expansiunea economiei globale şi majorarea cererii de ţiţei, produse rafinate şi petrochimice ne-a furnizat noi oportunităţi de a crea valoare pe segmentele de upstream şi downstream", a afirmat directorul general al ADNOC, Sultan Al-Jaber.
     
ADNOC a semnat contracte pentru participaţii în concesiuni offshore şi cu alte firme: Oil and Natural Gas Corp (India), Inpex (Japonia), Cepsa (Spania), Eni (Italia) şi CNPC (China).
    
 Adjunctul şefului OMV, Johann Pleininger, a declarat că achiziţia reprezintă un pas înainte spre îndeplinirea obiectivului strategic de dublare a rezervelor şi va majora volumul rezervelor OMV cu aproximativ 450 de milioane de barili.
   
Citeşte mai mult pe Bursa.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii