Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:25 20 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agrointel.ro APIA a început plata avansului din subvenție

ro

16 Oct, 2017 11:40 2986 Marime text
Plata avansului din subvenția APIA a început, așa cum au promis ministrul agriculturii Petre Daea și directorul APIA, Adrian Pintea, în primul minut după ora 00.00, în ziua de luni, 16 octombrie!Funcționarii agenției de plăți au fost la datorie pentru a vira primii bani din plățile pentru subvențiile din Campania 2017. În această noapte toată echipa APIA de la nivel teritorial și central, în frunte cu directorul general Adrian Pintea, cu ministrul agriculturii, Petre Daea, și cu restul conducerii MADR, s-au mobilizat pentru plata în bune condiții a subvențiilor.

Agrointeligența a fost singura publicație care a fost alături de funcționarii APIA și conducerea MADR în primele minute după orele 00.00 când s-a dat drumul plăților din sediul APIA Central din București. ”Așa cum am promis dăm drumul banilor în primul minut din data de 16 octombrie”, a fost prima declarația a ministrului agriculturii, Petre  Daea. Acesta i-a felicitat pe angajații agenției de plăți pentru mobilizare iar alături de șeful de la agricultură s-au aflat și secretarii de stat ai ministerului dar și directorul AFIR, Adrian Chesnoiu.

Vă reamintim că de astăzi, luni – 16 octombrie, APIA a demarat plata avansului din subvenția APIA pe 2017. Se acordă 70% din valoarea schemelor de plăți directe și 85% din plățile pentru măsurile compensatorii, cuantumurile ce se virează fermierilor fiind cele din tabelul de mai jos.

După plata avansului, restul sumelor vor putea fi achitate fermierilor după data de 1 decembrie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii