Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:49 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agrointel.ro Anchete în 330.000 de ferme începând de săptămâna aceasta!

ro

12 Jan, 2017 11:11 1105 Marime text
Anchete în fermele din România timp de o lună, începând cu săptămâna aceasta. Sunt vizate 330.000 de exploatații agricole iar scopul verificărilor este de a se obţine informaţii privind numărul exploataţiilor agricole, suprafaţa agricolă utilizată, efectivele de animale, practici de gestiune a solului, irigaţiile, agricultura ecologică, dezvoltare rurală sau persoanele care au desfăşurat activităţi agricole!, anunță Agrointel.ro
 
Institutul Naţional de Statistică (INS) va efectua în perioada 10 ianuarie-10 februarie o anchetă structurală în agricultură pentru a obţine informaţii privind structura exploataţiilor agricole din România, a anunţat luni instituţia, care a menţionat că peste 330.000 de ferme vor fi vizate. Scopul anchetei este de a obţine de informaţii privind numărul exploataţiilor agricole, suprafaţa agricolă utilizată, efectivele de animale, practici de gestiune a solului, irigaţiile, agricultura ecologică, dezvoltare rurală sau persoanele care au desfăşurat activităţi agricole.
 
Potrivit INS, efectuarea cercetării va avea loc pe baza unui eşantion reprezentativ la nivel naţional, ce include toate exploataţiile agricole cu personalitate juridică – circa 28.000 de ferme – şi circa 303.000 de exploataţii agricole fără personalitate juridică.
 
INS va culege datele prin intermediul unor interviuri directe realizate de către un operator statistic pentru exploataţiile agricole fără personalitate juridică şi prin autoînregistrare, în cazul firmelor din domeniul agricol.
 
Prin intermediul acestei cercetării, INS va analiza numărul de efective de animale deţinute de fermierii român în exploataţiile agricole până la 31 decembrie 2016.
 
Rezultatele anchetei vor fi disponibile în luna decembrie 2017.

Articol preluat de pe Agrointel.ro.

Sursa foto: Capital Jobs
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii