Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost revocat directoratul Companiei Transelectrica. Este anunțat și motivul (document)

ro

26 Jun, 2021 01:13 3563 Marime text
  • Ieri a fost postat pe portalul Bursa de Valori București la Secțiunea Eveniment important de raportat anunțul privind Schimbări în componența organelor de conducere.

Astfel, Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA informează acţionarii şi investitorii că, în conformitate cu atribuțiile sale, potrivit prevederilor statutare și legale, Consiliul de Supraveghere a decis, în ședința din data de 25 iunie 2021, următoarele:

- revocarea membrilor Directoratului cu data de 25.06.2021, respectiv Cătălin NIȚU, Ovidiu ANGHEL, Corneliu-Bogdan MARCU, Andreea-Mihaela MIU, și Marius-Viorel STANCIU,

ca urmare a constatării încălcării prevederilor legale și statutare aplicabile funcționării Directoratului ce a avut drept consecință lipsirea de caracterul deliberativ care este esențial pentru activitatea și deciziile Directoratului, astfel cum este reglementat de prevederile legale și statutare și așteptat de către acționarii Companiei, efectele negative potențiale ale unei astfel de conduite manifestându-se în concret cu prilejul respingerii situațiilor financiare la 31.12.2020, respingerii propunerii de repartizare a profitului la 31.12.2020, precum și revocării de către Adunarea generală a acționarilor în data de 22.06.2021 a membrilor Consiliului de Supraveghere;
 
- desemnarea pentru un mandat cu o durata de 4 luni, începând cu data de 25.06.2021, în calitatea de membri provizorii ai Directoratului, în temeiul și condițiile art. 642 din OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice cu modificările şi completările ulterioare, a următorilor:


Bogdan TONCESCU,
Ionuț-Bogdan GRECIA,
Adrian MORARU,
Cătălin-Constantin NADOLU și
Marius-Viorel STANCIU.

- numirea membrilor provizorii ai Directoratului, respectiv Bogdan TONCESCU, IonuțBogdan GRECIA și Adrian MORARU a devenit efectivă la data prezentului Raportul curent, ca urmare a acceptării mandatului.

- numirea lui Cătălin-Constantin NADOLU și a lui Marius-Viorel STANCIU va deveni efectivă la data semnării în fața notarului public a declarației de acceptare a mandatului de membru al Directoratului Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA.
 
- alegerea ca Președinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA, a domnului Bogdan TONCESCU, în conformitate cu prevederile art. 23 alin. (1) din Actul constitutiv al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”–SA;
 
- numirea în calitatea de membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere a domnului Victor Florin DUMITRIU, în conformitate cu prevederile art. 153^7 alin. (1) din Legea societăților nr. 31/1990, republicată cu modificările și completările ulterioare și ale art.18 alin.(6) din Actul Constitutiv, durata mandatului este până la data de 22.10.2021, dar nu mai târziu de data numirii unui membru al Consiliului de Supraveghere de către Adunarea Generală a Acționarilor.

Totodată, Consiliul a solicitat Directoratului convocarea Adunării generale a acționarilor pentru numirea de membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere.
 
Anunțul postat pe Bursa de Valori București este semnat de Bogdan Toncescu-director general Executiv-președinte Directorat, Adrian Moraru-membru Directorat și Inuț-Bogdan Grecia-membru Directorat.
 
În secțiunea Documente a acestui material puteți accesa și anunțul așa cum a fost postat pe BVB.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii