Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DecE si -Eq- revin In forta

ro

14 Jan, 2010 02:17 13783 Marime text

dece-nextplease.jpgÎncepem un şir de materiale, interviuri şi noutăţi din lumea jocurilor pe calculator, a e-sport-ului mai exact, cu capitanul celei mai bune echipe de counter-strike din Constanţa şi una din cele mai bune echipe din Europa de Est, Liviu „DecE" Munteanu.

Spune-ne ce crezi că trebuie să ştim despre tine.

Salut mă numesc Munteanu Liviu am 22 de ani şi activez la echipa Eq din Constanţa.

Cum te-ai apropiat de counter-strike, sau ce te-a atras iniţial?

Păi ca orice jucator într-un Internet Café. S-a găsit cineva să aducă jocul când a apărut şi de acolo „injecţia in venă" a fost uşor de făcut.

Când ai realizat că jocul ăsta face parte din priorităţile tale?

În momentul în care am început să fiu recunoscut de echipe mari din România, pe vremea aia, ca jucător bun.

Care a fost cel mai important lucru în cariera de jucător profesionist? Ce te-a ajutat cel mai mult?

Când am câştigat primul concurs naţional şi anume ESWC2005 deoarece pe vremea aia nu mă ridicam la standarde de final de competiţie şi cu toate astea am reuşit. Echipa m-a ajutat atunci cel mai mult.

Care a fost diferenţa din perioada petrecută în celelalte clanuri şi cea in -Eq- ?

Păi înainte de a ajunge în -Eq- zburam din clan în clan în Constanţa crescându-mi nivelul , până am înfiinţat xGen, la care am stat o perioadă de 1 an, după care a urmat -Eq-.

Anul trecut aţi activat sub next!please. Cum a fost ca experienţă?

Experienţa a fost nu numai necesară dar şi plăcută din toate punctele de vedere , deoarece nu am mai avut parte de aşa ceva în trecut. M-au impresionat radical prin organizare şi modalitatea de abordare a jucătorilor care făceau parte din organizaţie.

Financiar aţi fost mulţumiţi?

În mare parte da , dar au mai intervenit şi câteva dificultăţi în relaţiile lor cu sponsorii şi am suferit şi noi câteodată. În orice caz, cu toate astea, nu cred că avem motive să fim nemulţumiţi.

echipa_eq_.jpgEchipa -Eq- a suferit mai multe modificari de-a lungul anilor. Care crezi că a fost cea mai competitivă sau cea mai bună formulă de-a lungul timpului?

-Eq- tot timpul a avut o echipă competitivă chiar dacă şi-a schimbat componenţa în timp, dar line-up perfect, să zicem, a fost Shadow, Ferdi, DecE, SeDaN, Bandi, cel cu care am câştigat WCG2007 România şi nişte antrenamente cu echipe de top din lume înainte de acest LAN, în care totul îţi mergea „ca pe roate".

Care crezi că a fost cea mai mare realizare a ta in gaming? Dar a echipei -Eq- (sau next! please)?

Păi cred că ar fi corect să spun ca este etapa când am ajuns să am salariu şi contract de Gamer . Cu echipa -Eq- când am câştigat WCG2007 România chiar dacă s-a sfârşit dezamăgitor şi anume fara a primii vize, unii dintre noi, pentru SUA, dar rămâne o amintire unică.

Ce v-aţi propus pentru anul 2010?

Păi în toţi anii noi avem ca ţintă locul I, dar să vedem ce ne rezervă viitorul şi condiţiile de care vom avea parte, pentru că lucrurile astea se răsfrâng şi asupra echipei . Cu toate astea sperăm să fie mult mai bun ca anii trecuţi .

Unde vă antrenaţi / jucaţi ?

Păi în mod regulat de acasă deoarece avem un jucător din Bucureşti şi la meciurile din PGL, de la Forte-Games - Crow(Constanţa) înlocuindu`l pe Snapple(Bucureşti).

Ce jucător îţi place cel mai mult? Ai jucat vreodatî împotriva lui?

Să fiu sincer nu am mai urmărit competiţiile din afară, dar rămân tot cu Neo. Am avut ocazia să joc şi la antrenamente şi la naţională împotriva lui.

Ce echipament foloseşti? Mouse, pad, căşti...

Mouse Intelli Microsoft 1.1 , pad SteelSeries QCK heavy , căşti 5hv2 , tastatură SteelSeries 7G.

Ai o reţetă pentru cei care visează să ajungă ca tine?

De foarte mult timp sunt de părere că iţi trebuie talent la jocu ăsta ca să ajungi departe. Antrenează-te, antrenează-te şi iar antrenează-te. Dacă ai într-adevăr talent o să vină chemarea unei echipe mai bune şi tot aşa.

Dacă cineva ar vrea să investească în calitălile voastre, cum l-aţi atrage?

Păi în primul rând dacă vrea să investească cineva într-o echipă de CS trebuie să fie în cunoştinta de cauză. Noi nu putem să ii atragem decât cu felu nostru de a fi şi anume uniţi , prieteni în viaţa de zi cu zi şi modul în care tratăm jocul , restul ţine de cunoştinţele lor despre acest domeniu.

Descrie un moment memorabil din meciurile jucate in competiţiile naţionale cât şi internaţionale.

Păi momente memorabile au fost la noi în echipă tot timpul şi anume "specialitatea casei" rundele 2vs5 , 2vs4 în finale de competiţii sau meciuri foarte importante; acestea sunt momentele care nu poţi să le uiţi.

Ce vei face atunci când counter-strike-ul nu-ţi va mai aduce satisfacţii?

Ce fac şi acuma, adică învăţ să imi termin facultatea, o să muncesc, ca orice om normal. Counter-strike pentru mine a fost şi va ramâne un hobby; nu mi`a schimbat stilul de viaţă.

Îţi multumesc de interviu şi sper să aveţi parte de un sponsor în viitorul apropiat.

Iţi mulţumesc şi eu , şi sper că pe viitor să se întâmple şi asta. Succes tuturor în 2010!!!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tz3p 20 Sep, 2011 20:35 Ce sa zic Bv DeCe tine tot asa!!