Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:29 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezvaluiri.ro Structura de rezistență a navei Flaminia este compromisă- ieșirea în mare deschisă poate conduce la o catastrofă navală

ro

14 Nov, 2013 11:48 2526 Marime text
De ce fug marinarii de la bordul navei Flaminia?

Cu toate că nava Flaminia a primit toate avizele necesare plecării din Portul Constanța, acest lucru pare a fi împiedicat chiar de membrii de echipaj aflați la bord. Cunoscând situația reală a navei, mai mulți membrii de echipaj au solicitat să fie debarcați de la bord. Cum armatorul navei a refuzat debarcarea lor, șapte marinari filipinezi au fugit efectiv de la bordul navei. Se pare că integritatea fizică a corpului navei a fost grav afectată de incendiul produs la bordul ei în urmă cu mai de un an. În consecință, în cazul unui voiaj pe mare, din cauza acțiunii valurilor corpul navei ar ceda în dreptul magaziilor afectate de incendiu, fapt care ar conduce inevitabil la scufundarea navei. În acest context viața marinarilor de la bordul ei este pusă clar în pericol. Ziarul DEZVĂLUIRI a intrat în posesia unor fotografii exclusive de la bordul acestei nave, fotografii efectuate în timpul operațiunilor de tăiere și scoatere din magazii a unei parți din resturile containerelor avariate de incendiu, a mărfii calcinate. În fotografii se vede clar cum temperaturile uriașe ale flăcărilor  din timpul incendiului au topit efectiv structurile metalice ale navei.

Un articol de Ștefan KOSTOFF

La acestea se adaugă și efectul substanțelor corozive care au atacat fundul și pereții metalici ai magaziilor de marfă, fapt care a condus la o și mai mare destabilizare a structurii de rezistență a navei. Plecarea în asemenea condiții a navei se poate  transforma într-o o catastrofă și se riscă pierderea de vieți omenești.

Articolul integral pe Dezvaluiri.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un curios 14 Nov, 2013 14:44 Hai sa vedem daca aceasta nava va ajunge in Danemarca ???!!! Acum nava are permisiunea Registrului naval sa navige in apele internationale. Sa nu cumva sa se scufunfe in Biscaya. Poate acei marinari au auzit cateceva si au parasit nava sa nu fie partasi la vre-o escrocherie a armatorului. Banii de pe asigurare sunt mai siguri !!!!!!!!!!!!!