Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezvaluiri.ro Situație disperată pentru cinci navigatori români abandonați de armator în apele Malaeziei

ro

20 Nov, 2013 14:47 2994 Marime text
În cursul zilei de 20 noiembrie a.c., pe adresa redacției DEZVĂLUIRI a sosit un mesaj de urgență înaintat de patru navigatori români (al cinci-lea este chiar comandantul navei dar care nu dorit să  semneze mesajul). Aceștia se află într-o situație dificilă la bordul navei R.M. Pioneer, navă reținută de autoritățile malaeziene în rada portului Prai din Malezia din cauza unui litigiu comercial între armatorul navei și proprietarul mărfii transportate de aceasta. Nava este reținută din luna august 2013, situația celor patru marinari fiind problematică mai ales că atât armatorul navei cât și agențiile de crewing, prin intermediul cărora au fost plasați la bordul navei, refuză să procedeze la plata salariilor restante și să aplice cererile de repatriere ale navigatorilor.
În acest caz, Ministerul Afacerilor Externe a fost deja informat de situația în cauză, Sindicatul Liber al Navigatorilor a luat la rândul sau act de acest aspect, declarându-ne în cursul zilei de 20 noiembrie că vor asigura consultanță echipajului aflat în dificultate.

Un articol de Ștefan Doru COPOȚ

Apel disperat

Mai jos va supunem atenția conținutul original al mesajului marinarilor aflați în dificultate la bordul navei R.M Pioneer:

Articolul integral pe Dezvăluiri.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii