Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de percheziţii domiciliare în Constanţa, Medgidia, Năvodari şi Cernavodă. Cine rămâne în arest. Lista completă

ro

14 Mar, 2018 00:00 7624 Marime text
Mai multe persoane cercetate de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa în dosarul celor peste 40 de percheziţii domiciliare efectuate, zilele trecute, în Constanţa, Medgidia, Năvodari şi Cernavodă rămân în arest.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Constanţa a admis, în parte, propunerea formulată de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa, ca fondată. Pe cale de consecinţă, instanţa a prelungit durata măsurii arestării preventive a inculpaţilor: Ismail Aidar-Selvis, Suliman Molis, Stoica Gheorghe, Stoica Romel, Cramarenco Florin, Macovei Florentin, Samson Marian-Claudiu, Popa Roberto-Gino şi Fătu Adrian, pe o perioadă de 30 de zile fiecare, începând cu data de 19 martie şi până la data de 17 aprilie, inclusiv. În continuare, instanţa prelungit durata măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatele Suliman Ghiulgean, Suliman Sevghilim, Suliman Iuliana şi Zlate Papina.
 
Tribunalul a respins propunerea DIICOT Constanţa privind prelungirea duratei măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata Şaip Steluţa, ca nefondată, instanţa înlocuind faţă de aceasta măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, termen care curge cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Deciziile Tribunalului Constanţa nu sunt definitive, ele putând fi atacate la Curtea de Apel Constanţa.
 
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2017, inculpaţii, în calitate de membri ai mai multor grupuri infracţionale care au funcţionat pe baza relaţiilor generate de interese financiare, de rudenie ori convieţuire, au creat reţele de distribuţie în centrele urbane din judeţul Constanţa (mun. Constanţa, mun. Medgidia, oraşul Năvodari şi oraşul Cernavodă) a substanţelor noi cu proprietăţi psihoactive („etnobotanice“) către numeroase persoane, în special tineri şi adolescenţi.
 
În urma cercetărilor efectuate, au fost identificate în mai multe locaţii din oraşele menţionate aşa-zise „centre“ de distribuţie a substanţelor cu proprietăţi psihoactive, fiind identificaţi inculpaţii, majoritatea cunoscuţi pentru preocupările infracţionale manifestate de-a lungul timpului, cu pregătire educaţională precară, fără loc de muncă.
 
La data de 17.01.2018 au fost efectuate 42 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Constanţa, Medgidia şi a oraşelor Năvodari şi Cernavodă, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate aproximativ 2.097 de grame de substanţă vegetală şi pulverulentă susceptibilă a avea proprietăţi psihoactive, peste 1.200 de pliculeţe autosigilante pentru ambalarea substanţelor în scopul punerii în vânzare, 2.260 de euro, 1.750 de dolari, 7.956 de lei, 17 telefoane mobile, un cântar electronic, două dispozitive pentru fumat, două pipe artizanale, trei grindere, 2.740 de ţigarete despre care există suspiciunea că provin din contrabandă, arme albe, bijuterii.
 
În cauză au fost indisponibilizate sume de bani şi un autoturism de lux, în vederea dispunerii măsurii sechestrului asigurător. Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, precum şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Constanţa şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis“. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cumvreau 14 Mar, 2018 16:19 Sa vină sa ia crema nu firmiturile