Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi cu cine a fost Radu Stroe coleg la Academia Navală Ministrul Administraţiei - fost subaltern al lui Traian Băsescu

ro

07 Aug, 2012 01:00 4757 Marime text
montaj.jpgPreşedintele României Traian Băsescu arată, în CV-ul său, că între anii 1990 - 1991 a fost subsecretar de stat - şef al Departamentului Transporturi Navale din Ministerul Transporturilor

Liberalul Radu Stroe, propus ieri de premierul României Victor Ponta pentru funcţia de ministru delegat al Administraţiei, a absolvit Institutul Mircea cel Bătrân din Constanţa, astăzi Academia Navală, în 1972, alături de alte 154 de persoane. Printre foştii colegi ai viitorului ministrul de la Interne se numără Victor Aurel Blidea, contraamiral de flotilă în retragere, fost şef al Statului Major al Forţelor Navale, Romanuel Posedaru, fost director general al CNM Petromin şi SNC SA, şi Călin Marinescu - zis şi Shogunul. Potrivit informărilor oficiale, Radu Stroe a fost subalternul preşedintelui Traian Băsescu, la ministerul Transporturilor, pe când acesta din urmă ocupa postul de subsecretar de stat fiind şef al Departamentului Transporturi Navale din Ministerul Transporturilor. La scurt timp după revenirea lui Radu Stroe la minister, Traian Băsescu a fost numit ministrul Transporturilor.

După cum arătam şi mai sus, Radu Stroe a fost coleg de academie cu Victor Aurel Blidea, contraamiral de flotilă în retragere, fostul şef al Statului Major al Forţelor Navale, dar şi cu Romanuel Posedaru, fostul director general al CNM Petromin şi SNC SA. Lista foştilor colegi ai viitorului ministru al Internelor este continuată de scriitorul Pavel Coruţ, de contraamiralul Constantin Năsuia, fost locţiitor al comandantului Flotei Maritime, de Călin Marinescu - zis Shogunul şi de Stejărel Mihael Stasencu. Numele acestuia din urmă figurează într-o anchetă mai veche a Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Constanţa. Mai exact, oamenii legii au efectuat controlul de specialitate asupra unei nave belgiene Cyclopus. Ulterior, poliţiştii au constatat că Mihai Negara, comandantul navei, ar fi predat agentului navei, Stejărel Stasencu, un pachet în care se aflau 50.000 de dolari nedeclaraţi. Şi fostul căpitan al navelor „Brad" şi „Govora" şi fost coordonator al flotei române de la Londra, Gavrilă Cserei, a fost coleg cu Stroe.

Ofiţer de marină şi inginer de navigaţie

Agerpres informa ieri că deputatul PNL Radu Stroe a absolvit Institutul de Marină Civila din Constanţa, obţinând diploma de inginer de navigaţie, precum şi Facultatea de Drept din Bucureşti (1981). Aceeaşi sursă arată că după absolvirea facultăţii, Radu Stroe a lucrat ca ofiţer de marină şi inginer de navigaţie în cadrul NAVROM Constanţa (1972-1974), apoi ca inginer principal III la Departamentul Transporturi Marine din cadrul Ministerului Transporturilor şi Telecomunicaţiilor (1974-1985). Între ani 1985 şi 1989 a fost detaşat ca inginer principal la administraţia Canalului Dunare - Bucureşti şi a lucrat în cadrul Ministerului Transporturilor şi Telecomunicaţiilor. În propriul CV, Radu Stroe a notat că în perioada 1991 - 1996 a fost inginer în ministerul Transporturilor.

Ce a consemnat preşedintele Băsescu

Preşedintele României Traian Băsescu arată, în CV-ul său, că între anii 1990 - 1991 a fost subsecretar de stat - şef al Departamentului Transporturi Navale din Ministerul Transporturilor. În 1991, Traian Băsescu a fost numit ministru al Transporturilor, funcţie pe care a deţinut-o până în 1992 când a devenit deputat în Parlamentul României. În perioada 1996 - 2000, Băsescu a revenit în fruntea Transporturilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii