Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța „Mutarea pe care vrea să o facă Felicia Ovanesian este ilegală! Administrația Fondului Imobiliar Constanța trebuie să rămână sub tutela Consiliului Local"

ro

06 Feb, 2023 00:00 5140 Marime text

 
  • O comisie condusă de city-managerul Felicia Ovanesian, numită prin dispoziția primarului Vergil Chițac trebuie să stabilească modalitatea de gestiune a Serviciului de Administrare a Domeniului Public și Privat Constanța
  • Administrația Fondului Imobiliar deține în administrare aproximativ 3.000 mii de spații locative și imobile iar în acest an vor expira o serie de contracte încheiate, ceea ce va readuce în portofoliul fondului imobiliar o serie de spații extrem de importante, iar toate vor fi la dispoziția Primăriei Constanța
  • Asociatul unic al societății „Administrația Fondului Imobiliar” SRL este Consiliul Local al Municipiului Constanța
  • USR Constanța atrage atenția că reorganizarea Administrației Fondului Imobiliar Constanța este dorința city manager-ului Felicia Ovanesian însă demersul ar încălca legislaţia în vigoare
 
 
 
O comisie condusă de city-managerul Felicia Ovanesian, numită prin dispoziția primarului Vergil Chițac trebuie să stabilească modalitatea de gestiune a Serviciului de Administrare a Domeniului Public și Privat Constanța.
 
Viitoarea structură din cadrul municipalității urmează să preia partea de administrare imobile de pe domeniului public si privat aflat acum în curtea Administrația Fondului Imobiliar SRL, defunctul RAEDPP .
 
Administrația Fondului Imobiliar deține în administrare aproximativ 3.000 mii de spații locative și imobile iar în acest an vor expira o serie de contracte încheiate, ceea ce va readuce în portofoliul fondului imobiliar o serie de spații extrem de importante, iar toate vor fi la dispoziția Primăriei Constanța.
 
Asociatul unic al societății „Administrația Fondului Imobiliar” SRL este Consiliul Local al Municipiului Constanța.
 
Societatea Administrația Fondului Imobiliar SRL s-a subrogat în drepturile și obligatiile regiei continuând activitatea regiei de gestionare a fondului imobiliar public și privat al municipiului Constanța, până Ia data Ia care, Municipiul Constanța va stabili prin hotărâre de Consiliu local, modalitatea de atribuire a gestiunii serviciului public de administrare a domeniului public și privat, dar nu mai târziu de 30.06.2023.
 
Administratorii societății Administrația Fondului Imobiliar SRL, sunt în acest moment: Alexandru-Marius Timofte, Ionel Damian, Mărioara Nițu, Stere Hira, Cristina Mădălina Filip, iar din 09.07.2022, director general cu delegare este Iuliana Dobrin.
  
Potrivit RECOM, în 2021, AFI SRL, a raportat un profit de 224.941 lei la un număr mediu de 100 de salariați și o cifră de afaceri de 9.192.512 lei.
 
 
„City manager-ul vrea ca AFI să fie administrat de Primărie”
 
 
USR Constanța atrage atenția că Primăria Constanța încearcă o nouă reorganizare a Administrației Fondului Imobiliar Constanța (AFI), adică fosta Regie Autonomă de Exploatare a Domeniului Public și Privat (RAEDPP).
 
„Practic, city manager-ul vrea ca AFI să fie administrat de Primărie.
 
Justificarea reorganizării, pentru care insistă doamna Ovanesian, ar fi o mai bună gestionare a acestui serviciu public.
 
Nu mai detaliez şi alte aspecte sau complicaţii ce ar putea să rezulte dintr-o asemenea mutare şi nu vreau să speculez.
 
Important de reţinut este că demersul ar încălca legislaţia în vigoare.
 
De ce? În 2022, RAEDPP a fost transformat în societatea comercială AFI, Primăria Constanţa fiind nevoită să se conformeze legii din 2007 prin care se cerea reorganizarea regiilor autonome.
 
La rândul său, AFI Constanța trebuie să respecte prevederile OG nr.71/2002 și să fie organizată sub Consiliul Local. Și înaintea reorganizarii din 2022, RAEDPP era deja sub controlul Consiliului, conform legii, această autoritate trebuie să rămână aceeași”, spune consilieru local municipal USR, Mihai Ochiuleț.
 
Consilierii locali USR Constanța anunță că vor vota această reorganizare doar dacă respectă legea și dacă serviciul de administrare a domeniului public sau privat va fi în subordinea Consiliului Local Constanța.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Prin dispoziție de primar. Felicia Ovanesian conduce Comisia care va decide sub ce formă Primăria va prelua în administrare domeniul public și privat de la Administrația Fondului Imobiliar (DOCUMENTE)

Administrația Chițac, averea Fondului Imobiliar SRL și dublul standard!

 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii