Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:58 27 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prin dispoziție de primar. Felicia Ovanesian conduce Comisia care va decide sub ce formă Primăria va prelua în administrare domeniul public și privat de la Administrația Fondului Imobiliar (DOCUMENTE)

ro

17 Jan, 2023 00:00 5728 Marime text
  • Primarul Vergil Chițac a emis o dispoziție privind constituirea grupului de lucru în vederea analizării modalității de gestiune a Serviciului de Administrare a Domeniului Public și Privat Constanța
  • Viitorul Serviciu din cadrul municipalității urmează să preia partea de administrare imobile de pe domeniului public si privat aflat acum în curtea Administrația Fondului Imobiliar SRL, defunctul RAEDPP
  • Administrația Fondului Imobiliar deține în administrare aproximativ 3.000 de mii de spații locative și imobile iar în acest an vor expira o serie de contracte încheiate, ceea ce va readuce în portofoliul fondului imobiliar o serie de spații extrem de importante, iar toate vor fi la dispoziția Primăriei Constanța
  • Prin dispoziția de primar nr. 98 din 09.01.2023, Vergil Chițac a numit-o pe Felicia Ovanesian - administrator public în calitate de președinte al Comisiei de analiză a modalității de gestiune a Serviciului de Administrare a Domeniului Public și Privat Constanța
  • La scurt după ce a devenit city-manager, Ovanesian a primit atribuții delegate tot de primarul Chițac pe coordonarea activității Direcției de Patrimoniu a Primăriei Constanța
 
 
 
Primarul Vergil Chițac a emis o dispoziție care modifică o altă dispoziție din 2022 privind constituirea grupului de lucru în vederea analizării modalității de gestiune a Serviciului de Administrare a Domeniului Public și Privat Constanța, vezi secțiunea „documente”.
Prin această dispoziție, edilul a dispus modificarea componenței grupului de lucru care va analiza sub ce formă va gestiona viitorul Serviciu din cadrul municipalității domeniului public si privat aflat acum în curtea Administrația Fondului Imobiliar SRL, defunctul RAEDPP.
Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța și-a schimbat denumirea și forma juridică și a devenit societate cu răspundere limitată – „Administrația Fondului Imobiliar” SRL, conform Rezoluției ONRC nr. 25614/03.10.2022.
 
Asociatul unic al societății „Administrația Fondului Imobiliar” SRL este Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța.
 
Reorganizarea Regiei, prin transformarea sa în societate comercială cu răspundere limitată cu asociat unic, s-a dorit a fi o etapă importantă în procesul de reformă și modernizare a serviciului de administrare și exploatare a domeniului public și privat al municipiului Constanța.
Administrația Fondului Imobiliar SRL, rezultată din reorganizarea regiei, a preluat toate drepturile și obligatiile Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat, fiind succesorul universal al acesteia.
 
Societatea Administrația Fondului Imobiliar SRL s-a subrogat în drepturile și obligatiile regiei continuând activitatea regiei de gestionare a fondului imobiliar public și privat al municipiului Constanța, până Ia data Ia care, Municipiul Constanța va stabili prin hotărâre de Consiliu local, modalitatea de atribuire a gestiunii serviciului public de administrare a domeniului public și privat, dar nu mai târziu de 30.06.2023.
 
Gestiunea serviciilor de administrare a domenlulul public și privat se poate organiza în următoarele modalități: a) gestiune direct și b) gestiune delegată, adică prin scoaterea serviciului la licitație publică.
 

La finalul anului 2022, primarul Vergil Chițac a anunțat clar că administrarea domeniului public și privat se face printr-un Serviciu care va urmează să fie înființat în subordinea Primăriei municipiului Constanța și nu prin intermediul unui operator sau prestator de servicii de administrare, primarul având convingerea fermă că nu s-ar prezenta la o potențială licitație niciun prestator de servicii.


 
Administratorii societății Administrația Fondului Imobiliar SRL, sunt în acest moment: Alexandru-Marius Timofte, Ionel Damian, Mărioara Nițu, Stere Hira, Cristina Mădălina Filip, iar din 09.07.2022, director general cu delegare este Iuliana Dobrin.
  
Potrivit RECOM, în 2021, AFI SRL, a raportat un profit de 224.941 lei la un număr mediu de 100 de salariați și o cifră de afaceri de 9.192.512 lei.
 
Administrația Fondului Imobiliar deține în administrare aproximativ 3.000 de mii de spații locative și imobile iar în acest an vor expira o serie de contracte încheiate, ceea ce va readuce în portofoliul fondului imobiliar o serie de spații extrem de importante, iar toate vor fi la dispoziția Primăriei Constanța.

Prin dispoziția de primar nr. 98 din 09.01.2023, Vergil Chițac a numit-o pe Felicia Ovanesian - administrator public în calitate de președinte al Comisiei de analiză a modalității de gestiune a Serviciului de Administrare a Domeniului Public și Privat Constanța. La scurt după ce a devenit city-manager, Ovanesian a primit atribuții delegate tot de primarul Chițac pe coordonarea activității Direcției de Patrimoniu a Primăriei Constanța.
Din Comisie mai fac parte următorii: Carmen Ispas, Director executiv adjunct Direcția patrimoniu - membru; Oana Dobre, șef Serviciul financiar-buget - membru; Irina Pânzariu, șef Serviciul patrimoniu membru ; Laura Bobeș, șef Serviciul resurse umane - membru ; Nicoleta Florescu, șef Serviciul cadastru, topografie și cartografie digitală-membru; Isabela Culea, șef Biroul juridic contencios și punere în aplicare a hotărârilor judecătorești - membru; Călin Viorela Mirabela- consilier juridic - Biroul legislație, contracte, avize de legalitate și legile proprietății - membru; Monica Hagi, șef Serviciul contracte și administrarea economică a domeniului public și privat - membru; Andreea Drăgan, director executiv adjunct Direcția logistică - membru; Iuliana Dobrin - director general - Administrația Fondului Imobiliar SRL, Bogdan Chircorian - șef serviciul administrare "Henri Coandă " -Administratia Fondului Imobiliar SRL – membru,  Liliana Cristescu - șef Serviciul tehnic - Investiții - Administrația Fondului Imobiliar SRL – membru, Mariana Sirbu - șef Serviciul juridic administrativ - Administrația Fondului Imobiliar SRL - membru , Liliana Pufleanu - șef Compartimentul achiziții publice - Administrația Fondului Imobiliar SRL – membru, Monica Poptile- Director general - Direcția generală de asistență socială și Gabriela Draghici - inspector Serviciul Resurse Umane care deține calitatea de secretar al Comisiei.


 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Tun mascat?! Ce se va întâmpla cu patrimoniul imobiliar administrat în prezent de RAEDPP – Administrația Fondului Imobiliar? (DOCUMENTE)

RAEDPP Constanța a devenit Administrația Fondului Imobiliar SRL
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii