Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:47 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

United States Secret Service, în „vizită” la Constanţa Patru persoane au fost arestate de Tribunal la cererea procurorilor DIICOT

ro

19 Oct, 2013 00:00 3868 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Mehedinţi continuă cercetările specifice în dosarul în care mai multe persoane sunt acuzate, printre altele, de acces fără drept la un sistem informatic, fals informatic, fraudă informatică, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi înşelăciune. În această cauză, mascaţii au efectuat un număr de 38 de percheziţii domiciliare la spaţiile aparţinând unor persoane fizice pe raza a 17 judeţe, printre acestea figurând şi Constanţa. Recent, judecătorii au decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a patru persoane, însă mandatele au fost atacate la o instanţă superioară.

În urmă cu puţin timp, judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi faţă de inculpaţii Felix Eugen Trănculescu, Ovidiu Marian Răchitan, Claudiu Ionuţ Puiulescu şi Bogdan Mihai Gagiu. Judecătorii au dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 29 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. De asemenea, magistraţii au hotărât şi arestarea lui Bogdan Mihai Gagiu pe o perioadă de 29 de zile, cu începere de la data de 17 octombrie, până la data de 14 noiembrie, inclusiv. Totuşi, judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă a lui Mladian Daniel Marinescu, faţă de care s-a dispus luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi comuna Şimian, judeţul Mehedinţi, cu excepţia situaţiei în care va fi chemat pentru audieri la organele de cercetare penală sau la instanţele de judecată, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 17 octombrie, până la 15 noiembrie, inclusiv. Conform organelor de anchetă, activitatea celor luaţi în colimator de DIICOT ar fi vizat peste 24 de ţări atât din Uniunea Europeană, cât şi din afara acesteia. „(...) Se reţine că au fost compromise peste 50.000 de date de cărţi de credit, prejudiciul fiind estimat până în acest moment la 2.500.000 de dolari.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate numeroase medii de stocare ale datelor informatice, care urmează a fi expertizate.
Procurorii DIICOT au cooperat în instrumentarea cauzei cu United States Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti (...)”, au conchis procurorii DIICOT.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii