Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde de la Mediu Patru imobile de 10 etaje, la 23 August, județul Constanța! Cine investește?

ro

22 Feb, 2024 17:00 2008 Marime text
  • Mediul a decis că nu trebuie efectuată procedura de evaluare a impactului asupra mediului
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul  celor de la Blaxy Premium Resort & Hotel SRL.
 
Mediul a decis că nu trebuie efectuată procedura de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Construire 4 corpuri A, B, C, D – imobile locuințe de vacanță P+10E și parțial spații comerciale la parter, utilități, organizare de șantier”, propus a fi amplasat în comuna 23 August, str. Răsăritul Soarelui nr. 1, nr. cadastral 106829,  județul Constanța.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța din Constanța, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
   

În octombrie 2023, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţa publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul dezvoltat de investitorii de la Blaxy Premium Resort & Hotel SA.

Este vorba de „Construire 4 corpuri A, B, C, D – imobile locuințe de vacanță P+10E și partial spații comerciale la parter, utilități, organizare de șantier,  propus a fi amplasat în comuna 23 August, str. Răsăritul Soarelui nr. 1, nr. cadastral 106829, județul Constanța”.La dată recentă, pe APM Constanța a fost depus memoriul de prezentare cu privire la investiția menționată, pe care îl regăsiți în secțiunea documente.
 

Ce se va construi?

 
Conform documentului amintit anterior, pe amplasament se propune construirea a 4 corpuri de locuințe de vacanță, cu regim de înălțime de P+9E+10E, pe terenul cu număr cadastral 106829 dezmembrat în suprafață de 35.400 mp. Lucrările propuse au fost autorizate anterior conform AC 30/2014, însă nu au fost executate pierzând valabilitatea perioadei autorizației. Din proiectul propus anterior s-au realizat 3 corpuri de locuințe de vacanță, urmând a se realiza și celelalte 4, fără modificarea amplasamentului și caracteristicilor tehnice avizate anterior.Investiția se ridică la 6 milioane de euro, conform memoriului de prezentare. Perioada de implementare este de 36 de luni.
 

Blaxy Premium Resort & Hotel SA

 
Conform termene.ro, firma se află în reorganizare judiciară. Firma este fondată în anul 2014, iar pe anul 2022, datele financiare prezintă un număr de 13 salariați, o cifră de afaceri de 7,4 milioane lei și o pierdere de 8,3 milioane de lei. Sediul social este în București, pe strada Alexandru Săvulescu nr. 14.


Sediul social al firmei era initial în 23 August, județul Constanța, apoim din 2017, s-a mutat în București, la diverse adrese până în 2020, unde se află sediul curent. Asociați în firmă sunt Gulden Yilmaz, cu 99% și Tunc-Kagan Yilmaz, cu 1% din capitalul social. Administrator sunt Gulden Yilmaz, Oguz Yilmaz, cât și administratorul judiciar Expert SPRL București și administrator special – Radu Simona Margareta.

 
Gulden Yilmaz mai apare în firmel Blaxy Administration, Mediterranean Estate SRL. Oguz Yilmaz apare în EBR SA, Real Construction Companies Group, Balkan Modern Technology SRL, Mediterranean Estate SRL, Revico Agro SRL și Interval Properties SRL.
 

Complex rezidenţial cu facilităţi de lux

 
Reamintim că, la 23 August, societatea Blaxy Premium Resort & Hotel SA a construit un ansamblu rezidenţial compus din şapte clădiri, cu 900 de apartamente de tip studio (condo), şi un hotel cu facilităţile unui resort de lux. Piscine exterioare pentru adulţi şi copii, restaurante, baruri, cluburi, discoteci, terenuri sportive, un teatru de vară de tip amfiteatru, o plajă privată şi o parcare privată vor deservi atât complexul rezidenţial, cât şi hotelul. Amplasat pe o suprafaţă de 35.000 mp, Blaxy Premium Resort & Hotel este situat în zona localităţii 23 August, la o distanţă de un kilometru nord de staţiunea Olimp, în locul unde Marea Neagră se întâlneşte, la margine de pădure, cu lacul Tatlageac.
 
 


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și: 

Constanța Iată când se va deschide noul magazin Kaufland din Inel II
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii