Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un pas înainte pentru Cazinoul din Constanţa Ce anunţ a transmis Compania Naţională de Investiţii privind licitaţia pentru reabilitarea edificiului

ro

18 Oct, 2019 00:00 3582 Marime text
Speranţe ridicate din nou, pentru constănţeni, pentru reabilitarea Cazinoului. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii au terminat etapa reevaluării ofertelor depuse de afaceriştii interesaţi să salveze Cazinoul din Constanţa. 
În urma deliberărilor, contractul s-a întors la asocierea al cărei lider este firma Aedificia Carpaţi, parteneriat ce l-a câştigat şi prima oară.
 
„Vă anunţăm că, la data de 17.10.2019 (...), autoritatea contractantă Compania Naţională de Investiţii SA a desemnat câştigător pe Aedificia Carpaţi SA la procedura de licitaţie deschisă Proiectare, execuţie şi asistenţă tehnică pentru obiectivul de investiţii «Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa (clădire S+P+1E+M, pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)» situat în bd. Elisabeta nr. 4, municipiul Constanţa, jud. Constanţa“ - acesta a fost mesajul transmis de Compania Naţională de Investiţii.
 
La rândul lor, reprezentanţii Aedificia Carpaţi SA ne-au explicat că asocierea din care fac parte şi care a fost desemnată, din nou, câştigătoarea contractului, şi-a menţinut întocmai oferta, la fel ca celelalte firme participante la licitaţie. „Practic, nu s-a schimbat nimic, a fost doar o reevaluare a aceloraşi oferte depuse iniţial“, au precizat reprezentanţii firmei bucureştene.
 
Pe de altă parte, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor acordase un termen de cel mult zece zile lucrătoare de la primirea deciziei pentru reevaluarea ofertelor de către CNI. Decizia CNSC de săptămâna trecută dădea curs solicitărilor unui alt ofertant pentru Cazino, respectiv Eldiclau SRL, de a se mai analiza încă o dată ofertele depuse pentru contract.

 

Ceilalţi ofertanţi pot face contestaţie

 
Ca un scurt istoric al etapelor parcurse până acum pentru reabilitarea Cazinoului, trebuie amintit că licitaţia fusese câştigată de la bun început de asocierea Aedificia Carpaţi S.A., Tehnoinstal, Schindler România SRL, Remon Proiect SRL şi Profesional Construct Proiectare SRL. Aceştia au oferit un preţ de 44.989.974 de lei, adică circa 10 milioane de euro, faţă de cele peste 60 de milioane de lei (c. 13 milioane de euro) estimate iniţial de CNI pentru contract. 
Ulterior desemnării câştigătorului, firma Eldiclau, liderul asocierii Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA, Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L., Hoiura Electro Construct SRL, Facility Instal SRL, Telekom Romania Mobile Communications SA şi Helinick SRL, a contestat rezultatul licitaţiei, la CNSC.
 
După circa trei săptămâni, CNSC a admis în parte contestaţia depusă şi a decis reevaluarea ofertelor, termenul până la care s-ar fi finalizat această etapă urmând să se împlinească pe 24 octombrie.
 
Ieri, CNI a desemnat din nou asocierea condusă de Aedificia Carpaţi drept câştigătoare a contractului, însă atât Eldiclau, cât şi celelalte firme participante au dreptul de a contesta această nouă decizie. Iar aici mai trebuie amintit şi de cea de-a treia ofertă venită din partea asocierii SC Construcţii Erbaşu SA, Polarh Design, Concas şi Euras.
 
În întreg acest context, rămâne de văzut dacă se va putea face efectiv un pas înainte pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa, ori dacă vom asista din nou, neputincioşi, la un război al documentelor depuse la CNSC.
 
Citeşte şi:
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii