Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Snow Clean, afaceri cu bani publici! Consiliera PNL Gianina Topolov și-a cesionat acțiunile administratorului RAJDP, Adrian Labeș a cărui soție lucrează în Consiliu Județean Constanța (DOCUMENTE)

ro

31 Mar, 2022 00:00 5175 Marime text
 
Gianina Ionela Topolov
 
  • Gianina Topolov (PNL) a cesionat un număr de 12 părţi sociale, lui Adrian Labeș, administrator provizoriu la Regia Autonomă Județeană de Drumuri de Poduri
  • În ședința de Consiliu de ieri, Topolov a votat pentru prelungirea mandatului acestuia la conducerea RAJDP pentru încă două luni
  • Anul trecut și soția lui Labeș s-a transferat de la Primăria Constanța în curtea Consiliului Județean, unde ocupă un post de inspector
  • În 2019, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa a atribuit un acord-cadru pentru servicii de spălare către Snow Clean SRL
  • La începutul acestui an, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) și același Spitalul Județean Constanța, Județean, au atribuit contracte în valoare de peste 10,6 milioane de lei aceleiași societăți
  • Potrivit www.confidas.ro, Snow Clean a încheiat 20 contracte de achiziții publice in valoare totală de 390.234 lei
  • Pe lângă SCJU și DGASPC, societatea a mai avut contracte și cu CERONAV, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, administrat tot de Consiliul Județean
 

 
În Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 1072 din 14 martie a.c. a fost publicată hotărârea asociaților societății Snow Clean SRL.
Gianina Ionela Topolov şi Itu Iuliana, asociate ale societăţii sus-menţionate, am hotărât în pe parcursul anului 2021, cooptarea în societate a lui Adrian Labeș, născut la data de 21.04.1991 în Constanţa, judeţul Constanţa dar și prelungirea mandatului de administrator al Iulianei Itu pe o perioadă de 60 ani.

Totdată, asociații au mai decis conform art. 202 alin. (2) din Legea nr. 31/1990, retragerea din societate a Gianinei Ionela Topolov prin cesionarea (la valoarea nominală) a unui număr de 12 părţi sociale, cu valoare nominală de 10 lei/parte socială, în valoare totală de 120 lei, la preţul de 120 lei, lui Adrian Labeș.

În urma cesiunii, capitalul social total al societăţii este de 3.000 lei, fiind împărţit într-un număr de 300 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi deţinut de către asociaţi astfel: Iuliana Itu - 288 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi în valoare totală de 2.880 lei, participare la profit 96% şi participare la pierderi 96% și Adrian Labeș- 12 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi în valoare totală de 120 lei, participare la profit 4% şi participare la pierderi 4%.
 
Gianina Ionela Topolov este consilier județean PNL, aflat la al doilea mandat iar Adrian Labeș este unul dintre cei cinci administratori provizorii ai Regiei Județene de Drumuri și Poduri, administrate de Consiliul Județean Constanța.


Raluca Andreea și Adrian Labeș


Labeș a fost numit în conducerea RAJDP în decembrie 2021, imediat după ce Regia a ieșit din insolvență iar mandatul de administrator special al RAJDP Constanţa, al lui Marin Dan Iulian a încetat.

În ședința de Consiliu Județean de ieri, consilierii au votat pentru prelungirea cu două luni a mandatelor de administratori provizorii ai RAJDP pentru Aurelian Acsinte, Răzvan Zagon, Adrian Labeş, Roxana Consuela Dobrescu şi Doru Sauciuc.

Aleșii de la USR au votat împotrivă. Consilierul județean PNL, Gianina Ionela Topolov, nici măcar nu s-a abținut, așa cum ar fi fost moral!

Contactată telefonic, această a precizat că nu-l cunoaște pe Adrian Labeș și că simpla cesiune a acțiunilor de la Snow Clean SRL nefiind relavantă în acest context pentru alesul liberal.

Topolov a explicat că Labeș mai deține două spălătorii, acesta fiind motivul pentru care i-a cesionat acțiunile deținute în cadrul societății de care am făcut vorbire mai sus.


Interesant este totuși faptul că „peste noapte”, întreaga familie Labeș a devenit angajată a Consiliului Județean.

Soția lui Adrian Labeș, Raluca Andreea, fost inspector asistent în Primaria Constanța, s-a transferat  anul trecut la Consiliul Județean Constanța, pe un post similar, vezi secțiunea „documente”.
 
Potrivit declaratiilor de avere ale Ralucăi Andreea Labeș, în 2020, soțul său, Adrian a mai obținut drepturi salariale de la SC Idalar SRL.
 
Iar din RECOM, aflăm că același Adrian Labeș, figurează ca asociat în Idalar SRL, Snow Clean și alte 2 firme.
 
La rândul său, Gianina Ionela Topolov a devenit consilier județean în 2018. Aceasta l-a înlocuit pe vicepreşedintele PNL de la acea vreme, George Muhscină, care demisionase din calitatea de consilier.
 
La acel moment, Topolov nota în declaraţia de avere, că este director la SC Snow Clean SRL şi asociat la SC BCA Prefab SRL, alături de Romeo Hanți. (n.r. între timp, Topolov susține că a renunțat și la această afacere).
 
Împreună cu familia, deţinea un teren intravilan, dobândit în 2006, două apartamente în municipiul Constanţa, dar şi două autoturisme, marcă internaţională.
 
În 2015 a înstrăinat către EMSI SRL un teren contra sumei de 203.234 de lei, dar şi un imobil în valoare de 20.000 de lei.

În declarația de avere din 2020, la început de mandat, consilierul județean Ionela Gianina Topolov declara că deţine un teren intravilan în Cumpăna, de 489 metri pătraţi, şi trei apartamente în Constanţa.

Mai are un autoturism Hyundai 130, bijuterii în valoare de 6.000 de euro.
 
De asemenea a mai avut un autoturism pe care l-a vândut şi de pe urma căruia a câştigat 5.200 euro.

Topolov a mai declarat și un card bancar, acţiuni şi împrumuturi în valoare de 50.411 lei şi 4.633 de euro, dar și datorii în valoare de 84.750 euro către Banca Transilvania. În ultimul an fiscal 2020, a avut un venit de 131.757 lei, vezi secțiunea “documente”.

În ultima declarație de avere a consilierului Gianina Topolov, apar și dividentele de la Snow Clean dar și salariul în calitate de economist-șef al firmei de aproximativ 89.000 lei aferenți anului 2021.

În plus din aceeași declarație de avere, aflăm că și soțul alesului județean este șef secție la Regia de Drumuri și Poduri Constanța, de unde în 2021 a încasat un salariu de 77.732 lei, vezi secțiunea „documente".
 
Reamintim că în 2019, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa atribuia un acord-cadru pe 24 de lui pentru servicii de spălare, dezinfecţie, uscare şi călcare a inventarului moale din cadrul unităţii spitaliceşti.
 
Valoarea acordului-cadru era cuprinsă între minimum 3.360.000 de lei şi maximum 4.452.000 de lei, ce corespunde unor cantităţi cuprinse între 960.000 kg şi 1.272.000 kg.
 
Firma câştigătoare eraSnow Clean SRL.

Pe atunci, asociaţi în firmă erau Gianina Ionela Topolov (consilier judeţean din partea PNL), cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 4%, Gheorghe Costea, cu o cotă de participare de 33,34% şi Iuliana Itu, cu o cotă de participare de 62,66%.
 
Administratorul firmei era Gheorghe Costea.
 
La începutul acestui an, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) și din nou, Spitalul Județean Constanța, ambele subordonate Consiliului Județean, au atribuit contracte privind servicii de spălătorie și de curățătorie textilă.
Contracte cadru pe doi ani, în valoare de peste 10,6 milioane de lei.
Contractele au fost atribuite firmei Snow Clean SRL, în care asociat a fost consilierul județean Gianina Topolov iar mai nou administratorul de RAJDP, Adrian Labeș.
 
Potrivit www.confidas.ro, Snow Clean a a încheiat 20 contracte de achiziții publice in valoare totală de 390.234 lei.
 
Pe lângă SCJU și DGASPC, societatea a mai avut contracte și cu CERONAV, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, administrat tot de Consiliul Județean.
 
În 2020, societatea a raportat o cifră de afaceri de 4.389.517 lei, un profit de 206.791 lei la 42 de angajați.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Gianina Amariei Topolov de la PNL „debutează“ în Consiliul Judeţean Constanţa

Firma în care este asociat un consilier judeţean se va ocupa de servicii de spălare în Spitalul Judeţean Constanţa (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii