Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un grup sanitar situat pe o plajă din Mamaia, transformat în pensiune turistică. Primăria Constanța și-a dat acordul. Detalii din proiect

ro

18 Aug, 2018 00:00 7793 Marime text
SC Xanadu Turism SRL, prin Daniela Moroianu, a obținut pe data de 13 august, de la Primăria Constanța, un certificat de urbanism în vederea modificării unui imobil situat în stațiunea Mamaia.
 
Mai exact, Certificatul de urbanism nr. 3089 presupune „Lucrări de recompartimentare și supraetajare imobil parter în imobil parter +1e+etaj 2 retras, schimbarea funcțiunii existente din grup sanitar în pensiune turistică și montare firmă luminoasă“. Precizăm că este vorba despre un grup sanitar de pe plaja Melody.
 
Terenul este situat în intravilanul municipiului Constanţa, în staţiunea Mamaia, zona Melody. Imobilul este proprietate a beneficiarului, conform contractului de vânzare-cumpărare cu încheierea de autentificare 531/22.04.2016. Pe terenul în suprafaţă de 126 de mp se află un imobil cu nivel de înălţime parter, care, în prezent, are destinaţia de grup sanitar. Acţiunile propuse constau în recompartimentarea şi reconfigurarea corpului C1 existent din parter în P+1e, schimbarea destinaţiei în pensiune turistică şi montarea unei firme luminoase.
 
Potrivit proiectului, la parter se vor afla recepţia, un grup sanitar, holuri de acces, cameră biliard, sală lobby, spaţiu pentru depozitare. La etajul 1 vor fi amenajate şase camere, iar la etajul 2, patru camere. Pe terasă se vor regăsi un hol de acces şi un grup sanitar. Structura va fi din cadre de beton armat turnate monolit, planşee din beton armat turnate monolit peste parte şi etajele curente. Acoperişul va fi de tip terasă necirculabilă.

Cine este investitorul? 

Xanadu Turism SRL a luat ființă, potrivit Registrului Comerţului, în anul 2014 și are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris este de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Firma este controlată de Moroianu Daniela și Titire Ciprian-Ştefan. Fiecare asociat deține 50% din capitalul social. Administratorul societății, care se ocupă de hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare, este Moroianu Daniela.
 
În anul fiscal 2015, firma cu zero salariați a declarat o cifră de afaceri de zero lei și o pierdere de 108 lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, firma avea zero salariați, o cifră de afaceri de 3.700 de lei și o pierdere de 7.418 lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: zero salariați, cifră de afaceri de 9.555 de lei și o pierdere de 17.565 de lei.

Şi Mavrom Group Activ SRL dorea transformarea grupului sanitar  

Precizăm că aceeaşi iniţiativă a avut-o, în anul 2016, şi societatea Mavrom Group Activ SRL. Astfel, în februarie 2016, firma a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic necesar emiterii acordului de mediu pentru proiectul „Modificări interioare şi schimbare destinaţie din grup sanitar parter existent în recepţie şi restaurant, supraetajare cu două nivele cu funcţiunea de cazare“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Investitorul Mavrom Group Activ SRL intenţiona să schimbe destinaţia unui imobil-parter cu funcţiunea de grup sanitar, situat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în recepţie şi restaurant. În acest sens, se propunea ca imobilul existent să fie supraetajat cu două niveluri. Terenul, în suprafaţă de 126 mp, se află în proprietatea SC Mavrom Group Activ SRL.
 
Pe acest teren se află un imobil-parter cu funcţiunea de grup sanitar, amplasat pe următoarele limite de proprietate: la nord - domeniu public - plajă, la est - domeniu public - plajă, la vest - domeniu public - plajă, iar la sud - clubul Atalanta.
 
Ulterior, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a respins proiectul „Modificări interioare şi schimbare destinaţie din grup sanitar parter existent în recepţie şi restaurant. Supraetajare cu două nivele cu funcţiunea de cazare, propus a fi amplasat în staţiunea Mamaia, zona Cazino“. „În urma analizării documentaţiei depuse, a localizării amplasamentului în planul de urbanism şi în raport cu poziţia faţă de arii protejate, zone-tampon, monumente ale naturii sau arheologice, zone cu restricţii de construit, zona costieră, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa decide respingerea solicitării acordului de mediu pentru proiectul «Modificări interioare şi schimbare destinaţie din grup sanitar parter existent în recepţie şi restaurant. Supraetajare cu două nivele cu funcţiunea de cazare», propus a fi amplasat în staţiunea Mamaia - zona Cazino“, au precizat reprezentanţii APM Constanţa.
 
Citește și:
 
Dezbatere publică pentru proiectul SC Xanadu Turism SRL. Investitorul vrea să transforme un grup sanitar din Mamaia în pensiune turistică
 
Un investitor vrea să transforme un grup sanitar din Mamaia în pensiune turistică. S-a solicitat acord de mediu (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii